Koç’un 2000 Yılı Cirosu 13 Milyar $

22.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Koç Holding, 11 sektörde faaliyet gösteren 98 şirketi ve 45 bin çalışanıyla, Türkiye’nin en büyük özel sektör kuruluşu ünvanını taşıyor. Böylesine önemli bir ekonomik gücün faaliyetlerinin ve bu faaliyetlerin sonuçlarının, kamuoyu için büyük önemi var.

Koç, bu nedenle son iki yıldır üçer aylık periyodlarla tüm şirketlerinin faaliyetleriyle ilgili sonuçları kamuoyuna toplu şekilde açıklıyor. Holding, 2000 yılının üçüncü çeyreği ve yılın ilk dokuz aylık değerlendirmesini bu hafta (26 Ekim) yapılacak toplantıyla açıklayacak.

Bu açıklama arifesinde Koç’un kurmaylarıyla görüştük. Yapılacak açıklamanın ana hatlarını öğrendik. Son iki yıl hedeflerini tutturamayanTürkiye’nin en büyük özel sektör kuruluşu, 2000 yılında yatırımlarını tamamlaması ve ekonomik konjonktörün de olumlu etkisiyle, hedeflerinin de üstünde bir ciro gerçekleştirecek.

Hedefler tuttu

Koç Holding’te en üst profesyonel kademe olan CEO (İcra Kurulu Başkanı) görevini yürüten Temel Atay, 2000 yılı gelişmeleri konusunda şöyle diyor:
“2000 yılının ilk çeyreği, ekonominin çarklarının yeniden dönmeye başladığını gösteriyor. Türkiye’nin önü açıldı. Ekonomik dengeler yerli yerine oturmaya başladı. Daha da önemlisi özgüverimiz tazelendi.

İdare Meclisi Başkanımız Rahmi Koç’un, 2000 yılının ilk günlerinde kamuoyuna açıkladığı “müthiş bir dalga yakaladık” görüşünün gerçekleşmekte olduğunu gurur ve keyifle izliyoruz.”

Atay, Koç Holding’in 2000 yılına son derece olumlu beklentilerle girdiğini belirtirken, bugüne kadarki gerçekleşmelerin hedeflerin de üstünde olduğunu kaydetti. Bu arada, atay, bütün şirketlerin 2000 yılını karlı kapatacağını belirtti.
Koç Holding, 26 Ekim Perşembe günü, topluluğun dokuz aylık sonuçları ve yıl sonu hedeflerini, bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklaycak. Koç Holding yetkililerinden alınan bilgilere göre, buy ıl yozde 10’un üstünde büyüme gerçekleştirecek olan Koç Holding’in cirosu 13 milyar doları aşacak.

Enflasyonla mücadele

Koç’un bu performansı, özellikle otomotiv ve beyaz eşya gruplarındaki yüksek oranlı büyümeden kaynaklanıyor. Ekonomist’in edindiği bu bilgiyi Koç Holding Tüketim Grubu Başkanı cengiz Solakoğlu, “Koç Holding’in cirosu, bu yıl yüzde 10’un da üstünde bir büyümeyle, 13 milyar doları aşacak” diyerek doğruladı.

Koç Holding Stratejik Planlama Grubu Başkanı Mehmet Ali Berkman da Koç Holding’in 2000 yılının ilk dokuz ayında hedeflerine ulaştığını açıkladı. Hükümetin enflasyonla mücadele proğramına başından beri destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini dile getiren Berkman, “Ürünlerimizdeki fiyat artışları çoğu kalemde mevcut enflasyonun altında gerçekleşti. Buna karşın satış ve pazarlama ile kar-maliyet analizlerinde izlediğimiz başarılı strateji sayesinde bu yılı beklentilerimizin üzerinde bir performansla bitiriyoruz. 2001 beklentilerimiz ise daha olumlu” dedi. (EKONOMİST)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.