`Kim bu Türkler?`

09.07.2003 - 08:58 | Son Güncelleme :

Kredi bankası Capitalia`nın Başkanı Geronzi, `Hangi Türkler, kim tanıyor onları? diyerek Çukurova - Cragnotti arasındaki `kurtarma` işbirliğinden duyduğu şüpheyi dile getirdi

Kredi bankaları, iflas eden İtalyan gıda devi Cirio`ya bağlı Cragnotti & Partners Capital Investements (C&P) ile Pamukbank`ı batıran ve BDDK ile anlaşıp 6.2 milyar dolarlık borcu 15 yıla yayan Çukurova Holding arasındaki işbirliğine şüpheyle yaklaşıyor.
C & P ve Çukurova Holding, ortaklığın oluşması ve kredi bankalarının ikna edilmesi için görüşmelere devam ediliyor. 1 Temmuz`da açıklanan niyet mektubunun ardından C & P ve Çukurova`nın hazırladığı ortaklık planı, Cirio`nun kontrolünü elinde bulunduran kredi bankaları tarafından masaya yatırıldı.

Sendikalar da karşı
Yaklaşık 300 milyon euro finansman yatıracağı söylenen Çukurova`nın, ortaklıkta yüzde 75 ile çoğunluğa sahip olacağı, gelen hazır paranın da tahvil değerlerinin yüzde 50`sinden vazgeçmeleri halinde eşit şartlarda hissedarlara dağıtılması öngörülüyor.
Cirio`da en fazla söze sahip kredi bankası Capitalia`nın başkanı Cesare Geronzi ise dün gazetecilerin kendisine yönelttiği Türklerle yapılacak yeni planda bir gelişme var mı? sorusuna, alaylı bir şekilde Hangi Türkler! Kim tanıyor onları? yanıtını verdi. Son durumda, C & P - Çukurova ortaklığına kredi bankaları şüpheli yaklaşırken; Cisl, Uil, Cgil gibi ülkenin önde gelen işçi sendikaları da yayınladıkları ortak bildiride yeni kalkınma planının işten çıkarılmaları ön görebileceğinden buna karşı olduklarını duyurdu.


Mehmet Emin Karamehmet İtalya`da
Pazar ve pazartesi günü yapılan toplantılara kredi bankaları Capitalia, Meliorbanca ve Cragnotti, C & P`nin hukukçuları ile Çukurova Holding`in Başkanı Mehmet Emin Karamehmet dahil bazı üst düzey yöneticileri katılırken; Çukurova`dan yöneticilerin dün İstanbul`a döndükleri, ama bugün yeniden Roma`ya gelmelerinin ön görüldüğü ifade edildi. İtalyan haber ajanslarında dün çıkan haberlerde, yarın Çukurova - C & P görüşmesinin tekrar yapılacağı ve nihai kararın çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Bankalar planı inceliyor
2002 Kasım ayının sonunda 1.32 milyar euroluk tahvil borçlarını ödeyemeyerek batan ve yapılan anlaşmayla kredi bankalarının kontrolü altına giren Cirio, geçtiğimiz 22 Mayıs tarihinde yeniden yapılanma planını açıklamıştı. Cragnotti`nin sürpriz bir şekilde Çukurova ile anlaştığını açıklaması üzerine şaşıran kredi bankaları, Cirio`nun eski sahibi olan Cragnotti`nin hazırladığı yeni planı incelemeyi sürdürüyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.