KEY ödemeleri nasıl alınacak?

24.07.2008 - 11:33 | Son Güncelleme :

8.5 milyon vatandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (Key) ödemeleri 28 Temmuz Pazartesi günü Ziraat Bankası şubelerinde başlıyor

8.5 milyon vatandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (Key) <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349YTLPARA879.jpg" align="right" vspace="5">ödemeleri 28 Temmuz Pazartesi günü Ziraat Bankası şubelerinde başlıyor.

MİLLİYET

8.5 milyon vatandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri 28 Temmuz pazartesi günü Ziraat Bankası şubelerinde başlıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzaladığı konuyla ilgili yasa değişikliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Hazine’den para aktarılmasını beklediklerini belirterek, Haksahipleri adına elektronik ortamda hesaplar açıldı. Hak sahipleri pazartesi günü kimliğiyle gelmeleri koşuluyla, Türkiye’deki bütün Ziraat Bankası şubelerinden paralarını alabilir dedi.

İŞTE KEY ÖDEME TARİHLERİ TABLOSU! Tıklayın...

Son iki numaraya göre

Genel Müdür Çağlar,  Ziraat Bankası bu tür yaygın ve büyük ödemelere antrenmanlı bir bankadır. SSK, Bağ Kur emekli maaşlarında 6.5 milyon kişiye ödeme yapıyoruz diye konuştu. Çağlar’ın verdiği bilgiye göre ödemeler, vatandaşlık numarasının son iki rakamına göre, günlere bölünerek yapılacak. Banka bu konuda ayrıntılı bir duyuru yapmaya hazırlanıyor.

Kuruma toplu ödeme

Çağlar, tıpkı dört yıl önceki nema ödemelerinde olduğu gibi, kamu ve özel sektör kurumlarına, toplu kurumsal ödeme de yapılabileceğini, kurumların bu tutarları çalışanlarına ödeyebileceklerini de aktardı.

Kredi paketi

Çağlar, geçen hafta sonu Erzurum’da KEY tutarlarını, peşin toplu faize sayarak, kredi olarak da kullandırma projesi üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Bu projenin geçerli olduğunu söyleyen Çağlar, ihtiyaç kredisi olarak kullanılabilecek bu kredi projesine son şeklini vermek üzere olduklarını açıkladı. Buna göre, KEY alacağı örneğin 1000 YTL olan bir haksahibi, bu tutarın bireysel kredideki faizin peşitanı sayılması kaydıyla, 10 ayda 10 eşit taksitte 10 bin YTL kredi kullanabilecek. İkinci seçenek ise aynı tutarın, 20 ay taksitle 5 bin YTL kredi olarak alınması sözkonusu olabilecek. Çağlar, 1000 YTL’lik kredinin 20 taksitte alınıp alınamayacağı sorusuna, bunun haksahibi ile şube arasındaki ilişkiye bağlı olduğunu kaydetti.

Piyasayı rahatlatabilir hacize karşı engel yok

Can Akın Çağlar, piyasaya girecek 2.8 milyar YTL’nin canlandırıcı etkisi olup olmayacağı sorumuza, Böyle bir etki beklenir yanıtını verdi. Pek çok vatandaş açısından nefes aldırıcı bir işlev üstlenecek olan KEY ödemeleri, haciz takibi yapan ve alacağında zorlanan bankalar için de fırsat olacak. Çağlar, KEY tutarlarının, başka nedenlerle alacaklı olan bankalar açısından hacze konu olabileceğini ve bunun önünde yasal bir engel bulunmadığı görüşünü tekrarlarken, Diğer bankalardan listeler gelmeye başladı mı? sorumuza, Haberler geliyor yanıtını verdi.

Konut Edindirme Yardımı 1 YTL olanlar bile var

Toplam 2.8 milyar YTL’nin ödeneceği KEY tutarları 1 YTL ile 1391 YTL arasında değişiyor.

KEY ödemeleri, 1987-1995 döneminde hesabına prim kesilen 8 milyon 493 bin 956 kişiyi kapsıyor.

Ödeme dilimlerine göre, en çok hak sahibi 3 milyon 800 bin kişi ile 0-50 YTL arasında bulunuyor.

2 milyon 922 bin kişi 50 ile 500 YTL arasında, 972 bin kişi de 500 ile bin YTL arasında KEY parası alacak.  


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.