Kemiad`ın 2000 Yılı Turizm Değerlendirmesi

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Kemiad Başkanı Ali Nail Kılıç: -Bu Yıl 10 Milyon Turist Hedefi Aşılmıştır, Yeni Dönemdeki Hedefimiz 20-30 Milyon Turist Olmalıdır

ANTALYA (A.A) - 16.11.2000 - Turizmde altın yılını yaşayan Türkiye`nin, 2000 yılında 10 milyon turist hedefini aştığı, yeni hedefin 20-30 milyon turist olması gerektiği bildirildi. Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Nail Kılıç, A.A muhabirine, 2000 yılının turizm değerlendirmesini yaptı. Türkiye`nin AB`ye aday ülke olarak açıklanmasının Türk turizmine olumlu yansıdığını, bu olumlu havanın daha da yoğunlaştırılması gerektiğini belirten Kılıç, 2000 yılında Türkiye`nin 10 milyon turist hedefini de aştığını bildirdi. Bu yıl turizmde 10 milyon turist hedefini aşmanın çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Kılıç, şunları söyledi: Ancak yılda 12 milyon turistin ziyaret ettiği 500 bin nüfuslu İspanya`nın Mayorca Adası gözönüne alındığında 70 milyonluk bir ülke olarak, önümüzde yapılacak çok şeyler olduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye`nin hedefi yılda en az 20-30 milyon turist olmalı ve bu hedeflere uygun pratik çalışmalar ortaya koymalıdır.

-TÜRKİYE-YUNANİSTAN-

Marmara depreminden sonra Türk ve Yunan halkları arasında dostluk ilişkilerinin geliştiğini hatırlatan Kılıç, bununda Türk turizmine olumlu katkıları olduğunu bildirdi. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin tesadüflere bırakılmaması gerektiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti: Türk-Yunan dostluk ilişkileri tesadüflere bırakılmayacak kadar önemlidir. İki ülke yakın ve geçmiş tarihlerde hep gelişmiş batılı ülkelerin menfeatlerine alet edilmiş ve bunun sonucu iki ülke halkları zararlar görmüşlerdir. Önemli olan iki ülke halklarının dostluğudur. Bu gayretten hiç bir zaman vazgeçilmemelidir. Bu ilişkilerden en çok etkilenen turizm sektörüdür.

-TRAFİK TERÖRÜ-

Türkiye`nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen, deniz ulaşımına ve deniz turizmine önem verilmediğini vurgulayan Kılıç, bunun sonucunda ülkede trafik terörünün yaşandığını belirtti. Trafik terörünün Türkiye için kanayan bir yara olarak konumunu devam ettirdiğini kaydeden Kılıç, şunları kaydetti: Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye`miz ne hikmetse icraatlarda denizlerimizin uzağında kalmıştır. Denizlere uzak kaldığımız için de komşularımız, deniz turizminde başlarını alıp gitmiştir. Şimdi turizmde bize rakip olan komşu ülkelerin limanlarında, imrenerek baktığımız dev turistik yolcu gemileri, turizmimizdeki çok önemli bir eksikliğimiz olarak yüzümüzü kızartmaktadır. Başta Antalya olmak üzere Akdeniz bölgesinde deniz ulaşımının yapılamaması nedeniyle, Türkiye`ye gelen turistlerin biryerden bir yere giderken bir çok zorluklarla karşılaştıklarını anlatan Kılıç, Gelişmiş ülkelerde bir keyif olan seyahat, bölgemizde belli dayatmalar sonucu Akdeniz sıcağında bir eziyete dönüşmektedir. Ülke genelinde ise trafik terörü kanayan yara olarak sürmekte ve turizm görüntümüze önemli zararlar vermeye devam etmektedir dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.