Kartn Kartonsan Karton Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 27. 08.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

27.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi: 25.08.1999 tarih No: 1728 sayili yaziniz.
1)Tesislerimizdeki iki uretim hattimiza ait 150 ton/gun kapasiteli KM1 ve 350 Ton/gun kapasiteli KM2 olarak isimlendirdigimiz iki Karton Makinasi bulunmaktadir.
Her uretim hatti hamur hazirlama, karton makinasi, ikmal dairesi ve mamul ambardan olusmaktadir.
Bunlarin disinda her iki uretim hattina hizmet veren ham ve kimyasal madde, mamul madde ve malzeme ambarlari ile enerji tesisleri atolye gibi musterek birimler bulunmaktadir.
Bunlardan 1971 yilinda uretime gecmis olan KM1 tesisine ait binalarda kismi hasarlar bulunmaktadir. On incelemelerde ana makine temellerinde ve makine yerlesimlerinde sorun gorulmemekle birlikte, mevcut hasarlarin tespiti ile nasil giderilebilecegine ait teknik calismalar suratle tamamlanmaktadir.
Bu calismalar sonrasinda KM1 uretimine gecis programi belirlenecektir.
350 Ton/gun kapasiteli 1986 yilinda uretime giren KM2 tesisimizde uzmanlarca yapilan on incelemelerde ana binalarda cati ve cephe panellerinde gorulen hasarlarin disinda uretimi dogrudan etkileyen bir husus bulunmamaktadir. Kisa surede uretimin baslatilmasina mani olmayan ve fakat uzun vadede uretim kalitesini etkileyecek olan bina hasarlarinin giderilmesi icin calismalarimiz devam ederken uretim hazirliklari da surdurulmektedir.
Yabanci uzmanlarin istiraki ile yaptigimiz makine olcum calisma sonuclari, makine yapimci firmalarina gonderilerek yorumlari istenmistir. Ayni sure icinde es zamanli olarak sistem fonksiyon kontrolleri hizla tamamlanmakta olan KM2 tesisinin Eylul 1999 sonu olarak ongorulen devreye girisi, 10 Eylul 1999 tarihine kadar tamamlanmasi planlanmistir.
2-Uretim Kayiplari:
350 Ton/gun kapasiteli ve deprem oncesinde 100 % kapasite ile uretime devam edilen KM2 tesisinde 17.08.1999 ila 10.09.1999 tarihleri arasinda uretim yapilmayacagi kabulu ile yaklasik ve teorik kapasite uzerinden (25x350) 8.750 tonluk bir kayip soz konusu olacaktir.
KM1 tesisindeki uretim kaybimiz ise 1. maddede belirttigimiz gibi uretim programinin belirlenmesi sonrasinda belli olacak ve bilgilerinize arz olunacaktir.
3-Ciro Kayiplari:
1999 yili Temmuz ayi sonu itibariyla ciromuz; 12.551 milyar TL olan is programimiza gore, %6.7 fazlasi ile 13.387 milyar TL olarak gerceklesmistir. Izmit ve Istanbul ambarlarimizdaki stoklarimizdan depremi takip eden 20 Agustos 1999 tarihinde hemen musterilerimize mamul mal sevkiyatina baslamamiz nedeniyle ciromuzda bir kayip olmayacaktir.
4-Devam eden hasar tespit calismalari tamamlandiktan sonra bilgi arz edilebilecektir.
5-Hasar tespit calismalari sigortalarin gorevlendirdigi eksperler ile birlikte surdurulmektedir. Sigorta sirketlerince hasarlarin en seri sekilde karsilanacagi bildirilmistir. Hasar tespit ve hasar giderme teknik raporlari sonrasinda tarafiniza bilgi arz edilecektir. " (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.