Karel Elektronik Halka Açılıyor...

10.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
-TELEKOMÜNİKASYON ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN KAREL, YAKLAŞIK YÜZDE 25`LİK BÖLÜMÜNÜ HALKA AÇMAK İÇİN SPK`YA MÜRACAAT ETTİ -BU YIL 30 MİLYON DOLAR CİVARINDA CİRO HEDEFLEYEN FİRMA, ÜRETİMDEN SATIŞLARININ YÜZDE 10`UNU AR-GE`YE AYIRIYOR

ANKARA (A.A) - 10.10.2000 - Telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren Karel Elektronik, yaklaşık yüzde 25`lik bölümünü halka açmak için Sermaye Piyasası Kurulu`na (SPK) müracaat ettiği bildirildi. Karel Yönetim Kurulu Üyesi Yaman Tunaoğlu`nun yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 15-20 milyon dolar civarında gelir beklenen halka açılma için, SPK ile görüşmeler sürüyor. Halka açılma tarihinin kesin olmadığını belirten Tunaoğlu, Borsa`nın durumunu bağlı olarak Kasım veya Aralık aylarında halka açılmayı gerçekleştirilmeyi beklediklerini kaydetti.

-TELEKOM SEKTÖRÜNDE ALTYAPIYA YATIRIM-

Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ise altyapı yatırımlarına girmeye başladıklarını vurgularken, gelecekte altyapıya büyük yatırım gerekeceğini, önümüzdeki 10 yıl içinde Türk Telekom`un altyapıya 10 milyar dolar yatırım yapacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Karel`in bugün sektörde yüzde 50`nin üzerinde pazar payına sahip olduğunu açıklayan Tunaoğlu, Karel`in, her türlü elektronik aleti üretecek elektronik bilgi birikimine sahip, yabancı ortağı olmayan sektöründe en büyük Türk şirketi konumunda bulunduğunu belirtti. Yeni teknolojilere odaklanmış ürün geliştirmeye, 1998 yılından bu yana başladıklarını anlatan Tunaoğlu, yurt dışı pazarlara yönelerek pazar payını ve karlarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Sektörde 300 binin üzerinde kurulu Karel sisteminin çalıştığını anlatan Tunaoğlu, 2004 yılında Türk Telekom`un tekelinin kalkmasının ardından, sisteme yapacakları küçük ilavelerle tüm PBX kullanıcılarına ucuz görüşme imkanı sağlayabileceklerini ve bundan dolayı avantajlı konumda bulunduklarını kaydetti. Genel Müdür Serdar Tunaoğlu da, Karel`in Türkiye küçük telefon santralı pazarını yaratan firma olduğunu ve bu alanda lider durumda bulunduğunu kaydetti. Araştırma-geliştirme`ye (AR-GE) büyük önem verdiklerini anlatan Tunaoğlu, üretimden satışların yüzde 10`unu bu alana ayırdıklarını kaydetti.

-KAREL`İN FAALİYETLERİ-

Bir basın turu düzenleyerek Ankara`daki üretim tesislerini tanıtan Karel, elektronik telefon santralları, özel telefon setleri, sesli yanıt sistemleri, bilgisayar arbirimleri ve telsiz haberleşme arabirimleri üretiyor. Karel, aralarında İspanya, Portekiz ve Yunanistan`ın da bulunduğu 20 ülkeye, gelişkin telekomünikasyon sistemleri ihraç ediyor. Karel`in faaliyet konuları arasında, her kapasitede telefon santrallarının tasarım, üretim ve pazarlanması, 9 temel elektronik telefon santralı modeli, özel telefon setleri, kablolu telefon makinaları, sesli yanıt sistemleri, bilgisayar ve telsiz haberleşme arabirimleri, kablosuz telefon santralı ve dahili çağrı sistemleri bulunuyor. Arçelik için beyaz eşya elektronik devre ve kontrol kartlarının tasarım ve üretimini de gerçekleştiren firma haberleşme, otomotiv ve beyaz eşya sektörüne yönelik plastik enjeksiyon kalıbı üretimi de gerçekleştiriyor.

-AR-GE ÇALIŞMALARI-

Karel, değişik cihazlar için gerekli olan ayrı ayrı bağlantıları tek bağlantıya indirgeyerek tümleşik bir ağ şebekesi ile bütün hizmetlerin verilebilmesine olanak sağlayan ISDN teknolojisi ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. İnternet protokolu ile ses iletimine olanak sağlayan bir ara birim de tasarlayan firma, protokol geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Aselsan için ISDN tabanlı bir tank içi konuşma sistem tasarımı üzerinde de çalışan firma, multimedya özelliği olan yeni nesil kablosuz sistemlerin tasarım çalışmalarını da sürdürüyor. (TNÇ-MAB)



11:09 10/10/00
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.