Kardemir Yeni Tesisi Devreye Aldi.

12.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
KARDEMIRkapasitesini yuzde 50 artisla bir milyon tona cikaracak yeni celikhane surekli dokum tesisini devreye aldi. Soz konusu tesisin acilisi dun Basbakan Bulent Ecevit tarafindan yapilirken, sirket ayrica filyos limanin devir sozlesmesini imzaladi. Kardemir Yonetim Kurulu Baskani Sencer Imer, yeni celikhane surekli dokum tesisinin devreye alinmasiyla birlikte sirketin 650 bin ton olan yillik celik mamul kapasitesinin bir milyon tona ciktigini ifade etti. Yeni dokum tesisiyle toplam 153 milyon dolarlik yatirimlarin 129 milyon dolarlik bolumunun de tamamlandigini vurgulayan Imer, yeni isletmeyle ton basina 63 dolar tasarruf saglanacagini kaydetti. Sivi celikten kutuk uretiminde de yuzde 8`lik verim artisi saglandigini belirten Imer, Filyos limanina yonelik olarak da bu limanin yapiminin sirketten nakit cikisi olmadan gerceklestirilmesini hedeflendigine dikkat cekti. Kardemir liman yapimi konusunda kendi payina dusen bolumu tamamladigini soyleyen Imer, `Filyos limanina ortak olmak ve enerji santrallerine yatirim yapmak isteyen yurtdisi yatirimcilarla gorusmelerimiz devam ediyor` dedi. Tamamlandiginda yillik 25 milyon ton kapasite ile Turkiye`nin en buyuk limani olacagi belirtilen Filyos limanina 150 bin DWT gemiler yanasabilecek. Birinci bolumu 150 milyon dolara mal olacak ve tahmini uc yilda bitecek 15 rihtimli liman insaati icin bugune kadar 7.5 milyon metrekare arazi kamulastirildi. Filyosta kurulmasi planlanan termik santralin yapilmasi durumunda kapasitesi yilda dokuz milyon tona cikacak olan limanin ikinci bolumu tamamlandiginda harcamalar 250 milyon dolara, kapasite de 25 milyon tona yukselecek. Kardemir Yetkilileri projenin basariya ulasmasi icin, demiryolu baglanti yollarinin , karayollarinin, filyos derivasyon kanalinin ve kanal uzerindeki koprunun yapilmalarinin zorunlu olduguna dikkat cekiyorlar. Ortaklik icin Ingiliz, Amerikan, Alman ve Japon firmalariyla gorusmekte olan Kardemir Yetkilileri, liman icin yuzde 51`i kardemir`e ait olacak bir ortak sirket kurulmasinin planlandigini kaydettiler. Tam adi Filyos Vadisi Projesi olan proje ile koprubasi baraj ve Hes`i, Organize sanayi bolgesi ile Serbest bolge ve iki havaalani kurulmasi ongoruluyor. Filyos Projesi, GAP`tan sonra Turkiye`nin en buyuk bolgesel kalkinma projesi olarak adlandiriliyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.024 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.