Kardemir`de 10 Trilyonluk Ikincil Arz Hazirligi.

01.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz yilin haziran ayinda ilk halka arzini gerceklestiren Kardemir`de ikincil halka arz icin dugmeye baslidi. Sirket 20 trilyon lira olan sermayesini 30 trilyona cikarirken, artirilan miktari halka arz etme karari aldi. Kardemir yonetim kurulu, sirketin 10 trilyon liralik sermaye artirimina aracilik ederek ikincil halka arzi gerceklestirecek araci kurum olarak Global Menkul degerler ve Yatirim Finansman ile anlasilmasini kararlastirdi. Kardemir Yonetim Kurulu`nun bu konudaki niyetlerini kendilerine ilettiklerini belirten Global Menkul Degerler Kurumsal Finansman Muduru Mehmet Sagiroglu, sozkonusu hisse senetlerinin, ikincil halka arz olmasindan dolayi tamaminin yurtdisinda satisinin mumkun olacagini kaydetti. Vestel, Goltas ve Baticim`de oldugu gibi ikincil halka arzlarin tamaminin yurtdisina yapildigini hatirlatan Sagiroglu, zararli bilanco aciklayan Kardemir`de yatirimlarin tamamlandigina dikkat cekti. Sirketin yavas yavas sozkonusu yatirimlarin meyvalarini toplamaya baslayacagini ifade eden Sagiroglu, `Kendileri ekim ayindan itibaren zararli bilancodan karli bilancoya gecis yapacaklarini, yil sonunda da zarar aciklamayacaklarini dile getirdiler` dedi. Ilk is olarak ekibiyle birlikte Karabuk`e gidip bu isin olabilirligini inceleyeceklerini vurgulayan Sagiroglu, basta insaat olmak uzere demir celik sektorunde bir canlanma beklentisi oldugunu ifade etti. Yatirimlarini tamamlayan bir sirket olmanin avantajina sahip olan Kardemir`in su anki fiyatlarla 39-40 milyon dolar tutarindaki degerinin de cok dusuk olduguna dikkat ceken Sagiroglu, yabanci yatirimcilara cazip gelip gelmeyeceginin arastirilacagini kaydetti. Turkiye`ye gelecek olan fonlarin IMF toplantilarinin sonuclarini bekledigini dile getiren Sagiroglu, piyasalarda olulu bir hava esmesi durumunda Kardemir`in de ikincil halka arzinin basariyla yapilabilecegini belirtti. Kardemir`in su anda iyi bir performans gostermemesinin nedenleri arasinda zararli bir sirket olmasinin yani sira likiditesinin de cok dusuk olmasinin etkili oldugunu vurgulayan Sagiroglu, `Ilk halka arzdan sonra likidite dusuk olunca yatirimci ilgi gostermiyor. Ikincil halka arzlar likiditeyi artirip hisseyi tercih edilebilir konuma getiriyor` dedi. 1999 yilinda halka arzlarin durdugunu da hatirlatan Sagiroglu, `Ozellestirmelerin onderliginde 2000 yilinda bir patlama olacagini dusunuyorum. Turkiye`de bir kriz yasandi ve biraz uzun surdu. Fakat 2000 yili cok daha iyi olaak` degerlendirmesinde bulundu. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.027 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.