Kagida Gomulen Satacak Fon Ariyor.

15.10.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Endeksin yuzde 70`evaran cokusunde dahi dusmeyen spekalutor hisseleri, kriz ortamindan etkilenmeye basliyor. Kagida gomulen spekulatorler satacak birini ariyor. Bunun kim oldugu veya hangi fon oldugu onemli degil. Daha once Bagfas`ta oldugu gibi yabanci bir fon da olabilir. Uzel ve Pinar Un`da oldugu gibi yerli bir kurum da olabilir. Eger basarilabiliyorsa kucuk yatirimcilar esas hedef kitle. Cunku bunlara satabilmek icin birilerine yuklu bir miktarda para vermenize de gerek yok. Gundemdeki hisseler Unal Tarim, Yapi Kredi Leasing ve Kristal Kola. Unal Tarim hisseleri yilbasina gore yuzde 279 primli. Burada catisan iki grup fiyat belirlemede anlasmazliga varinca hisselerde yogun islem olmaya basladi. Unal Tarim`in buyuk ortagi Sparks gecen hafta zirvedeyken satis yapti. Soylentilere gore tahtayi surukleyen futbolcu grubu, Sparks`in fon yoneticilerini tehdit ediyormus. Grubun hisse senetlerini satacak fon aradigi konusuluyor. Bu hisseleri 50 bin ira olacak soylentileri ile tasiyanlar daha once Dogusan`da yasananlari gorrmuyor olsa gerek. Grubun Unal Tarim`dan sonra Ditas Dogan`a girecegi konusuluyor. Yapi Kredi Leasing ise yilbasina gore yuzde 323 primli. Ustelik endeksin yuzde 42 deger kayettigi bir donemde. Pina Un, Berdan Tekstil, EGS Giyim, Kristal Kola hala cok buyuk risk tasiyan senetler. SPK manipulasyon belirtisi gordugu hisselerde musteri numarasi ile alis ya da satis yapma zorunlulugunu getirse de bu hareketlerin onune gecilemiyor. Is kucuklerin dikkatli olmasina kaliyor. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.