Japon Yeni Dunya Borsalarini Sarsti.

04.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Japon Yeni`ninAmerikan Dolari karsisinda deger kaybetmesi basta Uzakdogu borsalari olmak uzere dunya borsalarini olumsuz etkiledi. Japonya`da, yeni Basbakan Keizo Obuchi`nin goreve getirilmesine ragmen, ekonomik politika konusundaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle, dolar Tokyo`da dun Cuma gunku kapasina gore 1.5 yenden fazla yukselerek 145 yeni devirdi. Tokyo Menkul Kyimetler Borsasi`ndaki Nikkei Endeksi de, borsacilarin, dolarin 150 yene dogru ilerledigi uyarisi uzerine, 213.89 puan duserek 16,165.08 puandan kapandi. Uzmanlar, yenin deger kaybinin yalnizca Asya borsalarini degil, ABD ve diger gelismis ulkleerin borsalarini da olumsuz etkileyecegi uyarisinda bulundular. Son gelismelere Uzak Dogu borsalari icinde en fazla tepki Hong Kong borsasindan geldi. Hong Kong`daki Hang Seng Endeksi ise 383.43 puan duserek 7,552.77 puandan kapandi. Hisse senetlerindeki ortalama deger kaybi yuzde 4,83 oldu. Dealerlar Londra FTSE 100 endeksinin Dow Jones endeksinin Cuma gunku yuzde 1.6`lik dususunden de etkilenerek yuzde 1.4 oraninda geriledi. Daha sonra toparlandi. Ingiltere`nin en buyuk banka grubu olan HSBC Holding`in karinin beklenenden dusuk olmasi, Japonya ve Beyaz saray seks skandalinin yarattigi sikintinin daha da artmasina neden oldu. HSBC hisseleri yilin ilk yarisinda karinin devam eden Asya krizine bagli olarak dusmesinin ardindan yuzde 2.2 deger kaybetti. Alman hisseleri, basta Volkswagen ve Dresdner Bank olmak uzere New York ve Asya`daki dususlerden etkilenerek deger kaybettiler. Rusya Borsasi da genel gidisten nasibini aldi. Rusya Borsasi gunu yuzde 3.58 kayipla bitirdi. Dealerlar, Rusya hisselerinin ilk saatlerde dunya piyasalarindaki dusus izleyerek dustugunu, Rusya`daki durumun dususe zemin olusturdugunu soylediler. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.