İstanbul gece hayatının TÜSİAD’ı kuruldu: TURYİD

15.07.2003 - 09:13 | Son Güncelleme :

Lacivert, Nispet, New Yorker, Margaux gibi gece hayatının önemli mekanlarının işletmecileri biraraya gelerek dernek kurdu. TURYİD`in amacı sektörün sorunlarını çözmek, dayanışmayı artırmak ve rekabeti daha saygılı bir düzeye çekmek.


Gece hayatının 11 önemli işletmecisi biraraya gelerek dernek kurdu. Kısa adı TURYİD olan, Turizm Restoran ve Kulüp Sahipleri ve İşletmecileri Derneği`nin resmi prosedürleri tamamlanmak üzere.

TURYİD`in amacı sektördeki kıyasıya rekabeti daha saygılı ve centilmence bir düzeye çekmek, üyeler arası dayanışmayı artırmak ve sektörün gelişmesi için çalışmalarda bulunmak.

Derneğe her işletme üye olamayacak. Mekanın büyüklüğü, masa-sandalye sayısı önemli değil ama mekanın temizliği, konsepti, servisi kalitesi ve tabelasından dekoruna kadar kurumsal kimliğini oluşturan kriterlere bakılacak. Dernek üyeliği aynı zamanda bir kalite göstergesi olacak. Plajlardaki mavi bayrak gibi, derneğe üye bir mekana giden kişi bilecek ki orada derneğin koyduğu asgari kalite ve hiyjen koşulları var. Derneğin üyelik aidatı yıllık 1 milyar lira.

KEYİFTEN PARA

Dernek Başkanı Erol Kaynar yeme-içme sektöründeki önemli bir eksiklikten yola çıktıklarını bu yüzden bütün işletmelerin olumlu yaklaştıklarını söylüyor.

‘‘Yeme-içme sektörü kendisiyle birlikte birçok yan sektörü besleyen önemli bir sektör. Üstelik çok yüksek oranda vergi ödüyoruz. Ama nedense başka sektörlerdeki kolaylıklar bizlere sağlanmıyor. Tam aksine `bunlar nasılsa keyiften para kazanıyor` gibi bir yaklaşım var. Bunu değiştirmek istiyoruz. İlk toplantının ardından bir de baktık ki bütün mekan sahiplerinin ortak sorunları var. Yıkıcı rekabeti azaltmamız, dayanışmayı artırmamız lazım. Vali Konağı Caddesi`nde güzel bir büro tuttuk. Önce İstanbul içinde sonra bütün Türkiye`de örgütlenmek istiyoruz.’’

Dernek kendine yeme-içme kültürüne katkıda bulunmak gibi bir misyon da yüklüyor. Türk ve Anadolu mutfağının geliştirilip tanıtılması için mönü ve tarifler hazırlanacak. Bir web sitesi oluşturulacak. Özel bir TV kanalında Alice`nin Türk versiyonu tarzı bir program hazırlanacak. Hiçbir yerde eğitimi verilmeyen komi gibi ara eleman yetiştirmek için kurslar açılacak.

TURYİD`in yönetim kurulunda kimler var?

Başkan: Erol Kaynar (HYP), Başkan Yardımcısı: Kemal Koç (Margaux), Genel Sekreter: Şerare Genç (Lacivert), Sayman: Ali Burdurlu, (Tike) Üyeler: Menmet Ali Açılmış (Q Jazz Bar), Can Koç (Nispet, Rock House), Mehmet Tuna (Şamdan), Ebru Köktürk (Hayal Kahvesi), Celal Şengör (La pergola), Ercan Caınmutlu (New Yorker), Barış Tansever (Sunset)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.