İstanbul Anadolu yakası en ucuz elektriği alacak

01.07.2003 - 09:00 | Son Güncelleme :

Kayıp - kaçak oranlarına göre belirlenen elektrik tarifelerine göre 33 bölgeden meskenlerde 11`inde, sanayide 10`unda fiyat artacak

Elektrikte bölgesel tarifeye geçişle ilgili karar, Bakanlar Kurulu`na sunuldu. Yeni tarifeye göre, sanayi ve meskende Türkiye`nin en ucuz elektrik fiyatları İstanbul Anadolu yakasında olacak. En pahalı fiyatlar ise Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman`da yürürlüğe girecek. Bakanlar Kurulu, düzenlemenin bu ay içinde yaşama geçirilmesine karar vermezse yeni fiyatlar 1 Ağustos`tan geçerli olacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, 88 doğalgaz ve elektrik şirketine lisans verilmesi törenindeki konuşmasında, Türkiye çapında 33 bölgedeki fiyatları kayıp - kaçak oranlarını dikkate alarak belirlediklerini söyledi. Yeni tarifede, sanayide 10 bölgede fiyat artışı, diğerlerinde düşüş olacağını belirten Günay, 10 bölgenin beşinde ise fiyat artışı yüzde 6 civarında olacak dedi. Meskende fiyat artışı olacak bölgelerin sayısı ise 11. Türkiye fiyat ortalaması sanayide kilowaat saat başına 118 bin 590 lira, meskende 126 bin 500 lira olarak belirlendi.


Tüketiciye 200 trilyon liralık sübvansiyon
Elektrikte kayıp - kaçak oranları makul seviyelere düşene kadar fiyat artışı yapılacak illerde Enerji Piyasası Kanunu uyarınca sübvansiyon uygulaması öngörülüyor. Günay, 2003 için ihtiyaç duyulan rakamın 200 trilyon lira olduğunu kaydetti. Sübvansiyona Bakanlar Kurulu karar verecek. Günay Bu sayede fiyat artışı yaşayacak tüketicilerin belli bir süre desteklenecek dedi. Sübvansiyon uygulamasının ne şekilde işleyeceği netlik kazanmazken Hazine kaynak bulunması için çalışıyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.