İşsiz bankacılara MÜJDE

29.07.2003 - 09:18 | Son Güncelleme :

Dünya Bankası desteğiyle, özelleştirmelerden dolayı işsiz kalan beyaz yakalılara Türkiye İş Kurumu aracılığıyla ücretsiz kariyer danışmanlığı hizmeti veriliyor. Garantili iş olanaklarının araştırıldığı projede katılımcılara asgari ücret ve ulaşım masrafları da ödeniyor

Türkiye`de ilk kez özel sektör, sivil toplum kuruluşu ve devlet özelleştirmeden dolayı işsiz kalan beyaz yakalıları yeniden iş hayatına kazandırmak için güçbirliğine gitti. İlk etapta Fon`a devredilen bankalar ile özelleştirme kapsamındaki kamu bankalarından açıkta kalan personeli yeniden iş hayatına kazandırmayı hedefleyen projeye, Dünya Bankası 250 milyon dolarla destek oluyor. İşsiz kalmış üniversite ya da yüksek okul mezunu bankacılara ücretsiz kariyer ve eğitim danışmanlığı hizmetinin verildiği proje mayıs ayından bu yana İstanbul ve Eskişehir`de uygulanıyor.

Hükümetin de 105 milyon dolarla katkıda bulunduğu `Özelleştirme Sosyal Destek Projesi` için GYİAD (Genç İşadamları Derneği), İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ile özel danışmanlık firması Fortune ile konsorsiyum oluşturduklarını söyleyen Türk İş Kurumu Şişli Şube Müdürü Oğur Surun ücretsiz kariyer danışmanlığı hizmeti almak için başvuru yapan üst düzey yöneticiler arasında eski banka müdürleriyle müfettişlerinin de olduğunu söyledi.

Hedef 32 bin işsiz

2004 sonuna kadar İş Kurumu`na kayıtlı, çalışma hayatına geri dönmek isteyen 32 bin beyaz yakalıya kariyer ve yeniden işe yerleştirme hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirten Surun, geçen mayıs ayında başlatılan `Özelleştirme Sosyal Destek Projesine` toplam 7 bin 442 kişinin katıldığını ifade etti. `Ekonomik kriz, gündemdeki özelleştirmeler en çok çalışanları mağdur etmiştir` diyen Surun, tekrar iş hayatına geri dönmek isteyen bankacılara özgeçmiş (CV) yazmadan iletişim tekniklerine, iş olanaklarına kadar profesyonel danışmanlık ve eğitim hizmeti verdiklerini söyledi.

Yarısı iş buldu

Şimdiye kadar yeniden işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri sayesinde, Türkiye İş Kurumu`na kayıtlı 7 bin 442 kişiden, 3 bin 624`ünün istihdam edildiğini belirten Türk İş Kurumu Şişli Şube Müdürü Oğur Surun şunları söyledi:

`Projemize Genç Yönetici İşadamları Derneği (GYİAD) üyeleri de destek oluyor. İnsan kaynakları danışmanlığı verdiğimiz ulusal ve uluslararası şirketlerde özelleştirmeden dolayı işsiz kalan beyaz yakalılar için boş pozisyonları araştırıyoruz. Önümüzdeki günlerde GYİAD`ın desteğiyle bu kişilere girişimcilik dersleri de vereceğiz. Gençler girişimciliği bilmiyor. Kendi işinin sahibi olsa hiçbir zaman işsiz kalma riski yok.`

1 ay bedava danışmanlık

Proje kapsamındaki bireysel kariyer danışmanlığı hizmetlerini özel almak isteyenler yüklü bir ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Örneğin sadece kişisel gelişim danışmanlığının maliyeti 1 haftalık 300 ile 400 milyon lira arasında değişiyor.Oysa Türkiye İş Kurumu`nun 1 ay boyunca özel danışmanlık şirketine verdiği eğitim ve kariyer danışmanlığı hizmetlerinden ücret alınmıyor. Hatta katılımcının ulaşım masrafları da İş Kurumu tarafından karşılanıyor.

Katılım sınırlaması yok

Üniversite ya da yüksek okul mezunu işsizlere açık olan projeye katılım sınırlaması yok. Ancak mutlaka Türkiye İş Kurumu`na kayıtlı işsiz olmak gerekiyor. Katılımcılar Fortune Danışmanlık, İşkur Şişli Bölge Müdürlüğü tarafından belirleniyor. En az 1 ay süren eğitimler İstanbul`da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü Vakfı Eğitim salonlarında veriliyor. Şu anda Eskişehir ve İstanbul`da Fortune tarafından ücretsiz verilen hizmetler ise şöyle sıralanıyor:



Meslekler ve kişilik envanteri uygulaması


Psikolojik danışmanlık


Bireysel kariyer danışmanlığı


İş ve meslek danışmanlığı


Sektörel danışmanlık


CV yazma


İletişim, mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama teknikleri eğitimleri


İş Kulübü konferansları, iş fırsatlarını araştırma ve yeniden işe yerleştirme.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.