ısiklar Ambalaj`in Ikincil Arzi Temmuzun Ilkhaftasinda.

25.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ikincil halka arz icin 1998 yilinin agustos ayinda karar alan ancak, dunyada ve Turkiye`de yasanan ekonomik kosullarin uygun olmamasindan dolayi bu kararini erteleyen Isiklar Ambalaj, ikincil halka arzini temmuz ayinin ilk haftasinda gerceklestirecek. Sirket halka arzdan elde edecegi geliri sermayesini kuvvetlendirmek, kisa vadeli borclarini azaltmak ve yatirimlari icin kullanacak. Sermayesini 2.4 trilyon liradan 3 trilyon liraya cikarma karari alan sirket, artirilan 580 milyar liralik nakit karsiligi cikarilacak hisse senetlerini yurtdisina yerlesik kurumsal yatirimcilara tahsisli satis yoluyla arz edecek. Isiklar Holding Baskani ve Genel Koordinatoru Riza Kutlu Isik, bu ikincil halka arzin tamamen yabanci kurumsal yatirimcilara olacagini belirterek, sermaye artirimindan ortaya cikan 580 milayr liralik nominal hisselerin yani sira, ortak satisi ile Isiklar Holding`in 300 milyar liralik nominal bedelli hissesi ile STFA Holding`in 106 milyar nominal hissesi ile STFA Holding`in 106 milyar nominal bedelli hissesi olmak uzere toplam 986 milyar nominal degerli hissenin arz edilecegini kaydetti. Bu halka arzdan sonra dolasimdaki hisse oraninin yuzde 40`a yukselecegini belirten Isik, halka arzdan elde edilecek gelirin 580 milyar liraya tekabul eden kisminin Isiklar Ambalaj`a, diger kisimlarin ise Isiklar Holding ve STFA Holding`e ait olacagini kaydetti. Halka arzdan elde edilecek geliri sermayenin kuvvetlendirilmesi, kisa vadeli borclanmanin azaltilmasi yonunde kullanabileceklerini belirten Isik, ayrica, devam eden yatirimcilar ile gelismekte olan ulkelerde ileride dogabilecek yatirim imkanlarini degerlendirmek amaciyla sirketin likit kalmasini temin etmede kullanabileceklerini ifade etti. Bu hafta icinde road show`a cikmayi planladiklarini ancak IMF heyetinin Turkiye`ye ziyareti nedeniyle bunu ertelediklerini ifade eden Isik, `IMF gorusmelerinin baslamasinin ardindan cikacack sonucun borsaya olumlu yansiyacagi beklentisiyle road showu temmuz ayi basina erteledik` dedi. Su an itibariyle yurtdisindaki yatirimcilardan, ozellikle Amerikali yatirimcilardan alinan itibalarin olumlu olduunu belirten Isik, `kesin konusmak icin erken. Ancak IMF gorsmeleri ve ona gore borsanin verecegi reaksiyon oldukca onemli` dedi. Halka arza aracilik eden GLobal Menkul Degerler`in bu konuda yabanci bir bankayla isbirliginde oldugunu belirten Isik, halka arz fiyatinin son uc haftalik ortalama fiyatin arti-eksi yuzde 20 bandinda olusacagini vurulayarak, `Iyi bir zamanlama sirketin halka arzdan maksimum getiriyi elde etmesini mumkun kilabiliyor. Biz kucuk yatirimcilarimiz icin de maksimum getiriyi hedefliyoruz. Genelde, ikincil halka arzlar, sirketlerin ozsermayelerini kuvvetlendirecek, bedelli hisse verme konusu gibi bircok konuda potansiyel tasiyor` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.030 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.