ıs Leasıng, Mart Ayında Halka Arza Hazırlanıyor.

14.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
IsGenel Finansal Kiralama (Is Leasing), halka arz calismalarini tamamladi. Halka arz icin SPK`dan alacagi izini bekleyen sirket Mart ayi icinde halka arzi gerceklestirmeyi dusunuyor. Toplam 6 trilyon liralik odenmis sermayesini, ortaklarin ruchan haklarini kisitlayarak 2.5 trilyon lira artiracak olan Is Leasing, sermayesinin yuzde 26`sina denk gelen bu kismi halka arz edecek. Is Leasing Genel Muduru Halil Eroglu, SPK`nin on inceleme yaptigini, SPK`dan gelecek iznin ardindaan belli olacagini soyleyen Eroglu, sirketin gecmis performansi ve bilgi birikiminin acilmaya yeterli oldugunu kaydetti. Leasing sektorunun 1999 yili performansi ve 2000 yili beklentilerini de degerlendiren Eroglu, sunlari soyledi: "Yillik 2 milyar dolarlik bir hacime ulasan sektorde buyume, 1998 ve 1999 yillarinda ekonomik kriz nedeniyle durdu. Sektor dolar bazinda yuzde 40-50 oraninda kuculdu. Ancak 1999 Kasim ayindan itibaren ekonomideki canlanmayla birlikte ciddi bir talep artisi yasadik. Ertelenen yatirimlar hayata gecmeye basladi. Stand-by sonrasi Turkiye`nin yeniden yapilanma doneminde ciddi bir ozellestirme programi da gundemde. Ozellikle telekomunikasyon alaninda GSM`ler, ayrica Petrol Ofisi, TUPRAS gibi ozellestirmelerin gerceklesmesine bagli olarak leasing talepleri artacaktir. 2000 yilinda eski performansini yakalayacak leasing sektoru, 2001`den itibaren ise dolar bazinda hizla buyuyecek." KOBI kredileri Halil Eroglu, ayrica Avrupa Yatirim Bankasi`nin (AYB) depremde zarar goren KOBI`lerin rehabilitasyonunda degerlendirilmek uzere verecegi 150 milyon Euro`luk kredinin bir kismina leasing sirketlerinin aracilik edecegini acikladi. AYB uzmanlarinin bu konuda Hazine, yatirim bankalari ve leasing sirketleriyle gorustugunu ifade eden Eroglu, "Tahmin ediyorum Turkiye, AYB`den gelecek bu kredilerle leasing sirketlerini de kullanacak. Soz konusu kredilerin Haziran-Temmuz ayinda faaliyete gececegini dusunuyorum" dedi. Gecen yil yasanan olumsuz ekonomik kosullardan Is Leasing`in de etkilendigini ve sirketin 30 milyon dolarlik bir islem hacmi gerceklestirdigini ifade eden Eroglu, sirketin 2000 yilinda, 80-100 milyon dolarlik bir islem hacmine ulasmayi hedefledigini kaydetti. Is Leasing Genel Muduru Eroglu, bunun Turkiye`deki cok hizli degisim sonucunda beklenmedik buyukluklere de cikabilecegini, herseyin yilin ilk yarisindan sonra belli olacagini soyledi. Sektorde yasanan problemlere de deginen Eroglu, leasing sektorunun tanitim problemi ile karsi karsiya bulundugunuu, sektorun halka ve finans kesimine yeterince tanitilamadigini belirtti. Halil Eroglu, sektorun, bankalar ve sigorta sirketlerinde oldugu gibi yasal bir birlige kavusturulmasini da istedi. (YENI BINYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.