İş Bankası Tatilya`yı satıyor

20.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

İş Bankası`ndan Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, Banka Yönetim Kurulu, Beylikdüzü`nde 22 bin 535.43 metrekare büyüklüğündeki alan üzerine kurulu Tatilya Eğlence Merkezi binası, eğlence üniteleri, otopark ve TV stüdyosu binası ile arsa niteliğindeki 2 gayrimenkulunun 59 trilyon 885 milyar lira bedelle satışını kararlaştırdı.

Ayrıca, Manavgat Sorgun`daki 52 bin 699 metrekare yüzölçümlü orman vasfındaki, üzerinde Seven Seas Oteli bulunan taşınmazdaki intifa hakkı ile 6 bin 963 yüzölçümlü tarla vasfındaki taşınmazın 37 trilyon 650 milyar, Muğla Marmaris`de bin 163,33 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde kurulu toplam 30 bağımsız bölümden oluşan Solaris Plaza adlı alışveriş merkezinin ise 6 trilyon 394 milyar lira bedel üzerinden satışı kararı alındı.

İş Bankası Yönetim Kurulu kararına göre, söz konusu gayrimenkuller, bedelleri 6 ay içinde ödenmek ve ödemelerde yüzde 1.5 vade farkı uygulanmak suretiyle toplam 103 trilyon 929 milyar lira bedelle İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı`na satılacak.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da, adı geçen varlıkların toplam değerinin, şirketin portföy değerinin yaklaşık yüzde 49`una karşılık geldiğini bildirdi.

TATİLYA 65 MİLYON DOLARA ALINMIŞTI
Türkiye İş Bankası, Tatilya Eğlence Merkezi binası ile eğlence ünitelerinin de bulunduğu gayrimenkulleri 65 milyon dolar (dönem kuru ile yaklaşık 44.3 trilyon lira) karşılığında Bayındır İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi`den satın almıştı.

İş Bankası`ndan Borsa`ya gönderilen açıklamada, satın alma işleminin 30 Kasım 2000 tarihi itibariyle tamamlandığını bildirmişti.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.