ıs Bankasi`ndan Ceyrek Katrilyonluk Kar.

17.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Is Bankasi,1998 yilinda 135 trilyon 111 milyar lira olan net karini, gectigimiz yil yuzde 86 oraninda artirarak 251 trilyon 322 milyar liraya cikardi. Is Bankasinin brut kari yuzde 119`luk artisla 585 trilyon liraya, aktif touplami ise yuzde 102`lik buyumeyle 4.8 katrilyon liraya ulasti. Is Bankasi`nin 1998`e gore yuzde 106 oraninda artirdigi ozkaynalkari 583 trilyon liraya ulasirken, yuzde 94`luk genisleme kaydeden toplam mevduati 3 katrilyon liraya yaklasti. Bankanin, yillardir hukum suren kronik yuksek enflasyona ragmen reel buyumesini surdurmekte oldugunu belirten Is Bankasi Genel Muduru Ersin Ozince, bankanin IMKB verilerine gore 1999`da da gecen iki yilda oldugu gib ipiyasa degeri en yuksek sirket olduguna dikkat cekti. `Her zaman oldugu gibi butun vergi karsiliklarimiz tam olarak ayrilmis ayrica gerek yasal, gerek serbest karsiliklarimiz fazlasiyla tesis edilmistir` degerlendirmesinde bulunan Ozince, banka bilancolarinin analizinde karsilik politikalarinin ve karsilik ayirabilme kapasitesinin ilan edilen karla birlikte degerlendirilmesi gerektigine dikkat cekti. 15 Subat`ta IMKB`ye bildirilen gecici vergi beyannamesi eki ka-zarar tabollarinin seffafligin artirilmasina katkida bulunacagini ifade edena Ozince, `Ayrica birer guven muessesesi olan bankalarin gercek performansalrinin anlasilabilmesi icin ozkaynaklarini buyutebilme yeteneklerini olcebilmek te cok onemlidir. Yillardir hukum suren kronik yuksek enflasyona ragmen reel buyumesini surdurmekte olan ozkaynaklarimiz 1 milyar 82 milyon dolara, sermaye yeterlilik rasyomuzun ise asgari yasal oranin yaklasik 3 katini ifade eden yuzde 23.21 oranina ulasmis olmasi bizi en az karlilik performansimiz kadar sevindirmekte ve gururlandirmaktadir. 1999 yilini da hisse senedi IMKB`de islem goren butun sirketler arasinda piyasa degeri acisindan en buyuk sirket olarak tamamlayabilmis olmanizi da bu bilincin ve guvenin gostergesi olarak algiliyoruz` dedi. 1999 yilinin dokuz aylik donemini 201 trilyon lira karla kapatan bankanin yilin son ceyregindeki kar artis orani yuzde 24 oldu. Is Bankasi gectigimiz yilin ilk ceyreginde 60 trilyon lira, alti aylik doneminde ise 136 trilyon lira kar aciklamisti. Alternatif yatirim ortakligi 1998 yilinda 93 milyar lira olan karini, gecen yil yaklasik 15 kat artirarak 1 trilyon 420 milyar liraya cikardi. Alternatifbank 1999`un dokuz aylik bilancosunda 348 milyar lira kar elde ederken, yilin son ceyregindeki kar artisi ise yuzde 308 oldu. 1998 yilini 83 milyar lira zararla kapatan Demir Yatirim Ortakligi gecen yil 642 milyar lira kar elde ederken, Vakif Finansal Kiralama`nin kari ise yuzde 51`lik azalisla 1 trilyon 566 milyar liradan 759 milyar liraya geriledi. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.