İş Bankası’nda 2.3 milyar TL`lik net kâr

15.11.2012 - 07:56 | Son Güncelleme :

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 167 milyar TL’ye, özkaynak büyüklüğü ise 21 milyar TL’ye yükseldi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/adnan_bali.jpg">İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 167 milyar TL’ye, özkaynak büyüklüğü ise 21 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın net dönem kârı ise 2 milyar 345 milyon TL oldu

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk dokuz ayına ilişkin sonuçlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Güçlü özkaynaklar ve nitelikli aktiflerin sağladığı katkıyla İş Bankası’nın net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 oranında artarak 2 milyar 345 milyon TL’ye ulaştı. Bankamız bu dönemde de dengeli ve randımanlı büyüme politikasını sürdürerek Türkiye’nin en büyük bankası konumunu korudu” dedi.

Bali, “İş Bankası ulaştığı hacim ve elde ettiği sonuçlarla ‘özel bankaların lideri’ konumunun yanı sıra Türkiye bankacılık sisteminin de en büyük bankası konumuna ulaşmıştır. Tecrübesi ve birikimiyle ülkemizde sektörün önderliğini yapan, yakın coğrafyaya yaptığı yatırımlarla ülkemizi uluslararası platformda başarıyla temsil eden İş Bankası, reel sektöre ve ülke ekonomisine destek olmayı ve sağlıklı büyüme stratejisini kararlılıkla uygulamayı sürdürecektir” açıklamaısnda bulundu.

Kredi desteği sürüyor

Kredi hacmini 99 milyar TL’ye yükselten İş Bankası, kredilerdeki sektör liderliğini korudu. Yaygın kredi politikası ve ekonomiye katkı sağlama hedefini sürdürmeye çalışan banka, fonlama kaynaklarını çeşitlendirerek yurtışından kaynak sağladı.

İş Bankası, mevcut piyasa koşullarının sağladığı imkânları kullanarak yurtdışı piyasalarda uluslararası yatırımcılara satılan 1 milyarı sermaye benzeri kredi niteliğini haiz 10 yıl vadeli, 500 milyonu ise 5 yıl vadeli tahvil ihraçları ile toplam 1 milyar 500 milyon ABD Doları tutarında kaynak temin etti.

Mevduat hacmi büyüdü

Yaygın şube ağı, kaliteli hizmet sunumu ve müşterilerinin duyduğu güven ile özel bankalar arasında mevduatta uzun yıllardır lider konumunda olan İş Bankası’nın mevduat hacmi 100 milyar TL’yi aşarak 102 milyar TL’ye yükseldi. Bu dönemde bankanın en önemli mevduat kalemini oluşturan Türk Parası tasarruf mevduatı ise 42 milyar TL’ye ulaştı.
İş Bankası’nın özkaynakları yılın ilk dokuz aylık döneminde yüzde 16,8 oranında artarak 21 milyar TL’ye yükseldi.

Güçlü kredi büyümesinin katkısıyla net faiz gelirlerini artıran İş Bankası’nın net dönem kârı 2 milyar 345 milyon TL olarak gerçekleşti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.