ıs Bankasi 26 Bine Satildi.

08.05.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ve buyuk ozellestirmetamamlandi. Is Bankasi`nin ozellestirilmesi amaciyla satisa cikarilan yuzde 12.3`luk kamu hisselerinin kesin satis islemleri dun nihayet noktalandi. TSKB`nin onculugunde yurutulen Is Bankasi hisselerinin satisi icin 1.2 milyar dolar yabancilardan, 300 milyon dolar da yerli yatirimcidan olmak uzere toplam, 1.5 milyar dolarlik talep geldi. Ozellestirme Idaresi yetkilileri, yaptiklari degerlendirmelerden sonra dun Is Bankasi hisselerinin kesin satis fiyatini 26 bin lira olarak belirledi. Yabancilar, Is Bankasi hisselerini 26 bin liradan alacaklar. On kayit yaptiran yerli yatirimcilar ise Ozellestirme Idaresi`nin yerli yatirimciya ozel yuzde 10`luk iskontosu nedeniyle 23 bin 400 liradan alacaklar. On kayit yaptirmayip sadece kesin kayit yaptirarak parasini pesin odeyen yerli yatirimcilar ise yuzde 5`lik iskontodan yararlanaaklari icin Is Bankasi hissesine 24 bin 700 lira odyecek. Kesin kayit sonrasinda yerli yatiricidan OIB`in kasasina 300 milyon dolar nakit para girmis durumda. Buradan on kayitta Is Bankasi hissesi almak isteyen yaklasik 125 bin kisinin yarisina yakin bolumunun, kesin kagit doneminde bizzat alici oldugu ortaya cikiyor. Ozellestirme idaresi yetkililerinin, yerli yatirimcilarin bu taleplerinin yaklasik yuzde 80`lik bolumunu yani, 250 milyon dolarlik kismini karsilamasi bekleniyor. Yerli yatirimciya hisse tahsisinde, en dusuk miktardan en fazla talebe dogru gidildigi, en yuksek taleplerin hepsinin karsilanmadigi belirtiliyor. Talebinin tamamini karsilanmayanlar, paralarinin ustunu sali gunu geri alabilecekler. Is Bankasi hisselerinin satisinda, yabancilardan beklenilenin cok uzerinde talep gelmesi dikkat cekti. Buyuk bir bolumu uluslararasi dev fonlar olmak uzere IS Bankasi`na yabancilardan yaklasik 1.2 milyar dolarlik talep geldigi belirtiliyor. OIB yetkilileri, hisse senedi miktari sinirli sayida oldugu icin yabancilarin taleplerinin yaklasik ucte birinin yani yaklasik 350 milyon dolarlik bolumunun karsilayacagini bildirdi. Is Bankasi`ndaki kamu hisselerinin basarili satisi sonucu 625 milyon dolar nakit doviz girdisi saglandi. Bugune kadar yapilan halka arzlarin, buyuklugu dikkate alindiginda, 625 milyon dolarlik Is Bankasi`nin halka arzi tarihi bir rekordur. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.