İngiliz Brokerlar İttifak İstiyor

22.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

LSE`nin küçük brokerları, ittifakı benimserken birleşmeye olumsuz bakıyor. Hiçbir değişikliğe gidilmemesi en fazla karşı çıkılan seçenek olurken, yabancı borsalardan olumlu işaretler geliyor.


Frankfurt ve Nasdaq borsalarıyla flört eden Londra Borsası`nın henüz tam manasıyla bir ittifaka imza atmamış olması Britanyalı brokerları harekete geçirdi. Piyasalarda yaşanan gelişmelerin borsaları birleştirmeye zorladığını belirten brokerlar Londra`nın tek başına hareket etmesini istemiyorlar. İngiltere`nin küçük brokerları, Londra Borsası`nın (LSE) yabancı borsalarla ortaklığa gitmesini isterken Euronext ve Nasdaq`ı favori adayları olarak sıralıyor. Özel müşteri yatırımları yöneticileri birliği APCIMS`nin İcra Başkanı Angela Knight, bu yolda tek başına ilerlemenin bir seçenek oluşturmadığını ifade ediyor. LSE`nin hissedar tabanının üçte birini temsil eden APCIMS`nin üyelerinin 150`sini kapsayan araştırmasında ittifak seçeneği benimsenirken, diğer borsalarla tam birleşmelere karşı olunduğu dikkat çekti. Araştırma, hiçbir değişikliğe gidilmemesini ise en az benimsenen seçenek olarak ortaya çıkardı. LSE`nin yapısı ile ilgili bir karar verilebilmesi için hissedarların yüzde 75`inin onayının alınması gerekiyor. APCIMS üyelerinin muhalefeti, LSE ve Deutsche Boerse`nin, Avrupa genelinde faaliyette bulunacak borsa IX`i oluşturmasını engellemişti. Küçük brokerlar, Stockholm Borsası`nın operatörü OM Gruppen`in LSE için verdiği hasmane teklifin engellenmesinde de rol oynamıştı.


Stockholm`un yaklaşımına olumsuz yanıtının bir parçası olarak LSE, Avrupa genelinde güvenilir hisse senetlerini ve büyüme potansiyeline sahip hisse senetlerini bünyesine toplayacak bir borsayı kendi başına oluşturmayı hedeflediğini açıkladı. LSE`nin açıklamasında, bunun için anlaşma yapmaya gerek olmadığı ifade edildi.


İTTİFAKA HAZIR İKİ BORSA;

Paris, Brüksel ve Amsterdam borsalarının eylül ayındaki birleşmeleri ile oluşan Euronext ve ABD`nin ikinci büyük borsası Nasdaq, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda LSE ile dostane ittifaklar kurmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Avrupa`nın en büyük borsası olan ve Avrupa genelinde faaliyette bulunacak bir ticari platformun kilit bir bileşeni olarak görülen LSE, dünyanın en büyüğü olan New York Borsası`nın da desteğine sahip. New York Borsası, davet edilmesi durumunda, LSE ile Euronext arasındaki dostane bir anlaşmaya desktek verecek. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.