İnanılmaz bir Türk’ü tepeye koyduk Türkiye’yi en önemli üs yapıyoruz

12.09.2007 - 10:56 | Son Güncelleme :

Japon Toyota Motor Corporation’ın Başkanı Katsuaki Watanabe, Türkiye’deki operasyonların başına getirdikleri Tamer Ünlü için, İnanılmaz bir yöneticiyle çalışıyoruz derken, Türkiye’deki üretim tesislerini de Avrupa’ya kaliteli ürünler üretmek için kullandığımız bir üs olarak nitelendirdi. Watanabe, Türkiye’nin bu rolü gelecekte artarak devam edecek dedi.

DÜNYANIN
en büyük otomotiv üreticisi pozisyonuna yükselen Japon Toyota Motor Corporation’ın Başkanı Katsuaki Watanabe, Toyota Türkiye’nin Başkanı ve CEO’su yaptıkları Tamer Ünlü’ye uluslararası basın önünde övgüler yağdırarak, İnanılmaz bir yöneticiyle çalışıyoruz dedi. Watanase, Toyota için bir üs olarak gördükleri Türkiye’nin de bu rolünün artaracak devam edeceğini söyledi.

ÜNLÜ’YE BÜYÜK ÖVGÜ: 62’inci Frankfurt Motor Show öncesi dünya basınıyla biraraya gelen Watanabe, toplantıda Türk yönetici Ünlü’yü adeta göklere çıkarttı. Avrupa için kaliteli ürünler üreten Toyota Türkiye’nin tepesine Tamer Ünlü’yü getirmekle büyük bir iş yaptıklarını kaydeden Toyota CEO’su Watanabe, Gerçekten inanılmaz bir yönetici. Fabrika ilk kurulduğundan bugüne kadar kalite konusunda kaydedilen gelişmeleri sağlayan kişidir. Biz de onu bu yüzden seçtik. Bu tesisin daha da geliştirilebilmesini sağlayacak bir kişi ifadesini kullandı. Watanabe, Bu tip gelişmelere açık arkadaşlarımızla çalışmayı istiyoruz. Dolayısıyla Adapazarı tesisinden daha fazla insanı bu tip pozisyonlarda görmekten gurur duyarız dedi.

TÜRKİYE’NİN ROLÜ ARTACAK: Türkiye’deki üretim tesislerinin Avrupa’ya kaliteli ürünler üretmek için kullandıkları bir üs olduğunu kaydeden Watanabe, Türkiye’nin bu rolü gelecekte artarak devam edecek. Kapasiteyi şu an için artırmayı düşünmüyoruz, ancak aynı seviyede koruyacağız. İlk önceliğimiz kapasite artışından çok, verimliliği artırarak kaliteyi korumak dedi. Hafif ticari sınıfında bir araç için geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Watanabe, Ancak bu aracın nerelerde ve hangi zamanda piyasa çıkarılacağı gibi unsurlar henüz kesinleştirilmedi. Bunları planlamaya çalışıyoruz. Talebe göre yakın bir zamanda açıklayacağız dedi.

ÜNLÜ, YENİ YATIRIM İSTEDİ: Toyota Motor Türkiye Başkanı ve CEO’su Tamer Ünlü ise, ikinci vardiya ve fazla mesai ile birlikte 150 binlik kapasiteyi şu an 177 bine ulaştırdıklarını kaydederek, Bunun daha fazlası için artık üretim gerekir. Eğer ekstra kapasite isteniyorsa, yeni yatırım yapılması anlamına gelir. Bunu Toyota yetkililerine her ortamda söylüyorum dedi. Tüm ülkelerde yatırım kararlarının hiçbir zaman yerel yöneticiler tarafından alınmadığını, bunların tamamen Japonya’da alındığına dikkat çeken Ünlü şöyle konuştu: Ben Türkiye’nin başında olduğum için buraya özgü bir karar alma konumunda değilim. Bu konuda kararlar büyük araştırmalar sonrasında alınıyor ve bize de uygulamak düşüyor. Örneğin Türkiye bir sedan pazarı olmasına rağmen Corolla Sedan’ın üretimini bizden alıp yerine Auris’i veriyorlar. Aynı şekilde hafif ticari talebi fazla diye bu tip bir modeli bize vermeleri söz konusu olmuyor.

10 Türk firması Yaris için yedek parça üretiyor

TOYOTA Fransa’nın Başkanı Didier Leroy, Yaris üretimi için Türk yan sanayicilerden parça aldıklarını belirterek, Yaklaşık 10 Türk firmasından yedek parça alıyoruz. Bizim için parçaların hesaplılığının yanında kalitesi de önemli tabii. Bu konuda Tamer Bey bize yardımcı oluyor. Özellikle aracın içindeki plastik aksamla ilgili parçalar alıyoruz dedi. Leroy, ilk nesil Yaris’te hiçbir Türk parça kullanılmadığını da hatırlattı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.