IMF`ye öneri mektubu

09.07.2003 - 10:37 | Son Güncelleme :

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki heyet, İstanbul`daki temaslarına bankacılık ve reel sektör temsilcileriyle başladı. Moghadam ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde önce Türkiye Bankalar Birliği Merkezi`nde bankacılarla ardından; Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. TBB Başkanı Ersin Özince, görüşmenin tanışma niteliği taşıdığını belirtirken; TİM Başkanı Oğuz Satıcı imzalı IMF`ye öneriler içeren bir mektup sunuldu.

TİM Başkan Vekili Süleyman Orakçıoğlu, IMF heyetine programın gözden geçirilmesi taleplerini ilettiklerini bildirdi. Orakçıoğlu yaptığı açıklamada, `Moghadam bize, `sadece dinleyip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum` dedi` diye konuştu.Kriz döneminde uygulanmaya konulan programın gözden geçirilmesi gerektiğini aktardıklarını belirten Orakçıoğlu, değişen koşullarda üretimi daha fazla destekler biçimde IMF programının revize edilmesi gerektiğini dile getirdiklerini anlattı.

MÜSİAD`a ilk ziyaret

IMF heyeti daha sonra MÜSİAD`ı ziyaret etti. Derneğin Mecidiyeköy`deki merkezinde gerçekleşen ziyarette, IMF heyeti, MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Bolat ve Erhan Erken ile ekonomi danışmanı Melikşah Utku`yla bir araya geldi. Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyeti, bu düzeyde MÜSİAD`ı ilk kez ziyaret ediyor.

TİM revizyon istedi

TİM Başkanı Oğuz Satıcı imzasıyla IMF heyetine verilen mektupta, dalgalı kur rejiminden beklenen sağlıklı sonuçların alınamadığı savunularak, programın revize edilmesi istendi. Satıcı, mektubunda özetle şunları söyledi: `Biz bugüne kadar IMF ile ilişkilerimiz boyunca 17 kez stand-by anlaşması imzaladık. Bunlardan bazıları başarılı, bazıları başarısız oldu. Hedefleri açısından genel olarak stand-by`ları doğru bulup destekledik. Ancak iki dönemdir uyguladığımız programın teknik düzeyde uygulanışı açısından bir hata olması gerektiğini düşünüyoruz. Bir denklem düzenli bir şekilde yanlış sonuçlar üretiyorsa, denklemin kuruluşunda bir hata var demektir. Bu nedenle denkleme geri dönüp bakmak gerekirse revize etmek şarttır. Aşırı değerli TL nedeniyle ihracat kaybının oluşturacağı iktisadi ve sosyal olumsuzluklardan ürküyoruz. Mevcut IMF politikaları bu gerçeği hesap etmeden hedeflerine ulaşamaz.`



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.