ımf`li Gunlerde Borsa %36 Artti.

24.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalarda 2 Kasim`dabaslayan IMF`li gunler, yeni bir uzatma olmazsa, bugun sona eriyor. Turkiye`den dun ayrilmasi beklenen IMF heyeti gorusmelerin tamamlanmamasi gerekcesiyle, donusunu bugune erteledi. 2 Kasim`da baslayip bugun tamamlanmasi beklenen yaklasik 3 haftalik donemi kapsayan IMF`li gunlerde, piyasalarda buyuk bir cosku yasandi. Carlo Cottarelli baskanligindaki IMF heyetinin turkiye`ye geldigi gun, borsa 6 bin 534 puandan kapandi. Borsa dun 8656 puandank apandi. Geride kalan uc haftalik donemde, borsa 2.122 puan artti. bir baska ifadeyle, yuzde 36.4 oraninda prim yapti. IMF coskusu faiz cephesinde de yasandi. IMF heyetinin geldigi gun yuzde 80 duzeyinde olan bono oranlari, 20 puan birden gerileyerek, yuzde 60`a kadar indi. IMF`li gunlerde gerileyen sadece bono oranlari olmadi. Bankalar da, mevduat ve tuketici kredisi faizlerini hizla asagiya cektiler. Bankalarin da aylik mevduat faizleri yuzde 60`a kadar dustu. Piyasalarda, IMF iyimserligi, dun kismen duruldu. Heyetin Turkiye`den ayrilacak olmasi, simdilik beklentilerin noktalanmasi olarak degerlendirildigi icin borsada bir miktar satisin geldigi gozlendi. Onceki gun 8 bin 879 puandan kapanan borsa, dun sabah acilista, 9 bin 1 puani da gordu. ancak ardindan gelen satislarla 9 bin puanin altina gerileyen endeks, bir ara 8 bin 710 puana kadar geriledi. Ancak ozellikle ogleden sonraki seansta mali endekste agirligi olan hisselerdeki destek alimlari ile borsa biraz toparlandi ve gunu 8656 puandan kapatti. IMF`nin Turkiye`den ayrilisini bir gun daha uzatmasi da, yeni anlasmazliklar oldugu dusuncesiyle, piyasada endise yaratti. Ozellikle faiz cephesinde, IMF`nin kalis suresini bir gun uzattigini ackilamasindan hemen sonra bonoda satislarin gelmesi dikkat cekti. Sabah saatlerinde yuzde 60`a kadar dusen bono faizleri, ogleden sonra, yuzde 61.5`e kadar yukseldi. Ancak bankacilar, kucuk puruzler ciksa bile bir sekilde IMF ile stand- by anlasmasi imzalanacagi icin faizlerin cok fazla yukselmesini beklemiyorlar. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.