`İmar Bankası Yönetimi topluca istifa etti` iddiası

03.07.2003 - 09:10 | Son Güncelleme :

Uzan ailesine ait Türkiye İmar Bankası`nın yönetim kurulunun BDDK`nın atadığı üye hariç topluca istifa ettiği bildiriliyor... BDDK, bankanın bundan sonraki geleceğiyle ilgili karar almak için, dün gece yaklaşık altı saat süren bir toplantı yaptı...

Edinilen bilgiye göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun (BDDK) atadığı yönetici dışında, aralarında Kemal Uzan`ın da olduğu altı üye, İmar Bankası yönetiminden istifa etti.
Türkiye`nin en eski bankalarından biri olan İmar Bankası`nda yöneticilerin istifasıyla ilgili iddialar dün bütün gün Ankara kulislerinde konuşuldu. İddialara göre, bankanın 1984 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olan Kemal Uzan`ın yanı sıra, Başkanvekili Yavuz Uzan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Hilmi Başaran, yönetim kurulu üyeleri Erol Hürbaş, Yaşar Avni Güral da istifa etti. BDDK atadığı yönetim kurulu üyesinin istifa ile ilgili gelişmeleri BDDK yönetimine ilettiği, boşalan yönetim kurulu üyelikleri ve bankayla ilgili durumun kurulca en kısa sürede netleştirileceği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, BDDK bankanın geleceğiyle ilgili karar almak için dün gece yaklaşık altı saat süren bir toplantı yaptı.
1928`de kurulan İmar Bankası`nın 169 şubesi var. Son açıkladığı Mart 2003 bilançosuna göre, 1 katrilyon 126 trilyon lira aktif toplamı bulunan bankanın portföyünde 645.6 trilyon lira kredi, 912 trilyon liralık mevduat var. Bilançoya göre, bankanın mart sonu itibariyle toplam zararı 108.4 trilyon lira. Bu zararın 104.5 trilyonu bir önceki yıldan devreden tutar olarak açıklanırken dönem zararı 4 trilyon liraya yakın bir düzeyde bulunuyor.


Müşterisinin parasını ödemedi, icralık oldu
Adana`da, bir müşterisinin 25 Haziran`da vadesi dolan parasını ödemeyen İmar Bankası icralık oldu. Bankadaki 194 milyar liralık mevduatını çekmek isteyen, ancak şube yetkililerinin `çekme, vadesini uzatalım` teklifi ile karşılaşan Mustafa Yılmaz, parasını alamadı. Bunun üzerine İmar Bankası`nı mahkemeye verdi.
Zaman Gazetesi`nde dün yer alan habere göre Mustafa Yılmaz, bankaya önce noterden ihtarname çekti. Buna karşın ödeme yapılmadı. Adana Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Yücel Özelçi, şubeye giderek tespit yaptı. Mustafa Yılmaz`ın avukatı Yusuf Özer, Yedi gün içinde ödeme yapılmazsa haciz işlemi başlatılacak dedi. Şube Müdürü Hasan Kart, Yılmaz`ın mevduatını, `rızası ile` vadelendirdiklerini ileri sürdü.


ÇEAŞ ve Kepez mağdurları dava açmaya hazırlanıyor
Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik`in imtiyaz sözleşmelerinin iptali nedeniyle mağdur durumda kalan yatırımcılar için ilk toplu dava sürecinin 25 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında başlatılacağını söyledi. Bahçuvan, dava için şu ana kadar kendilerine 250 yatırımcının başvurduğunu kaydetti. BORYAD`ın düzenlediği basın toplantısında konuşan Bahçuvan, Türkiye`de mağdur yatırımcı sayısının 400 bini aştığını, dava açan yatırımcı sayısının Demirbank, Esbank, Yaşarbank ve Toprakbank için 50, kapalı tahtalarla ilgili 10 ve Aktaş Elektrik için de 500 civarında olduğunu belirtti. Çözüm için hükümetle toplantı planladıklarını kaydeden Bahçuvan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) kadar gidilecek dedi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
987 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.