İmar Bankası`na müdahale

04.07.2003 - 09:02 | Son Güncelleme :

EL KOYMANIN ARİFESİ İmar Bankası önceki akşam yaşanan istifalarla çalkalandı. BDDK`nın atadığı Cumhur Doğan`ın dışındaki yönetim kurulu üyelerinin istifasıyla oluşan yönetim zaafiyetinin giderilmesi amacıyla, BDDK Yönetim Kurulu`na kendi üyelerini atadı. BDDK söz konusu atamaları, Bankalar Kanunu`nun 14. maddesinin bir numaralı fıkrası uyarınca yaptığını duyurdu. Sözkonusu kanun maddesinin uygulanması, el koymanın bir ön adımı olarak nitelendiriliyor.

GENEL MÜDÜRLÜK BOŞALDI Bankaya atanan yeni yönetimin bilgi almak üzere Genel Müdürlüğe gittiği, ancak Genel Müdürlük çalışanlarının büyük çoğunluğunun bilgi vermemek için istifa ettiği öğrenildi. Bu arada Uzanlar`ın banka personelinin maaşlarına yüzde 14 zam yaptıkları ve maaşları aybaşından iki gün önce hesaplara yatırdıkları ortaya çıktı.

TV`LERE BÜYÜK CEZA Bu arada Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan`ın Bursa`da yaptığı ve Başbakan Erdoğan hakkında `Allahsız, densiz`` gibi ifadeler kullandığı konuşmayı yayınlayan televizyonlarına RTÜK ceza yağdırdı. Star, Kanal 6 ve Starmax`a birer ay kapatma cezası veren Kurul, gruba bağlı diğer televizyonların da savunmasını istedi.

Adım adım operasyon...
1-) AKP, Uzanlar`a ciddi kaynak sağlayan ÇEAŞ ve Kepez Elektrik`e el koyarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın siyasi rakipliğine soyunan Cem Uzan`ın para musluğunu kesti.

2-) Petkim için 605 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Uzanlar`a geçit verildi. Ancak, 240 milyon dolarlık peşinatı bir ay içinde ödemek şartıyla... İmar Bankası`nda yaşanan son gelişme, Uzanlar`ın bu şansını zora soktu.

Grup şirketleri krediye boğulmuş
Cahit UYANIK
Dövize Yüksek Faiz sloganı ile çalışan İmar Bankası, son iki yıldır zarar açıklıyordu. 2001`de 330 trilyon lira zarar açıklayan İmar Bankası, geçen yıl da 92 trilyon lira zarar ettiğini duyurdu. İmar Bankası`nın, verdiği kredilerin büyük bölümünün Uzan Grubu şirketleri tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor.


Şener: BDDK görevini yaptı
BAŞBAKAN Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmar Bankası`na el konulmasının siyasi yönünün olmadığını söyledi. Şener, bankanın yönetim kurulunda gerçekleşen istifalara istinaden BDDK`nın Bankalar Kanunu`nun 14. maddesinin 1. fıkrasındaki yetkisini kullandığını söyledi.

Mudiler icra yolundaydı
Son günlerde İmar Bankası şubelerine gelen mevduat sahibi bazı müşterilere ödeme yapılmadığı bildirilirken, BDDK ataması öncesinde, Adana`da mevduatının vadesi dolduğu halde parasını çekemediğini iddia eden bir müşteri 6.5 milyar liralık alacağı için icra yoluna gitmişti.

Akgüç: Fiilen BDDK`ya geçti
Bankacılık ve Finans Uzmanı Dr. Öztin Akgüç, olayı şöyle yorumladı: Karar, fiilen bankanın BDDK yönetimine girdiğini gösteriyor. Dolayısıyla BDDK, kanunun kendisine verdiği yetkinin ön adımını kullanmış oluyor. Bundan sonraki adım, Fon yönetimine alınması ya da faaliyetlerinin durdurulması.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.