İgsaş`ın Özelleştirilmesi

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Genel Müdür Güray: -İgsaş`ı Alacak Grup Yine Gübre Üretmeli, Aksi Halde Türk Üreticisi Kaybeder -Körfez Ticaret Odası Başkanı Fidancı: -Muhammen Bedelin Yüzde 50 Fazlası İle Almaya Hazırız

İZMİT (A.A) - 07.11.2000 - İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. (İGSAŞ) Genel Müdürü Feridun Güray, işletmenin el değiştirdikten sonra da gübre üretmesi gerektiğini söyledi. Güray, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, İGSAŞ`ın satılmaması halinde, klasik bir KİT olarak devletin sırtında kambur yaratacağını belirterek, Satış, tekelleşmeye yol açmayacak şekilde yapılırsa, ülke ekonomisi kazanır dedi. Üre gübre üretiminin Türkiye açısından önemli olduğuna değinen Güray, şöyle konuştu: İhaleye, gübre üreticisi olan Toros Gübre girmeyeceğine göre, tekelleşme olasılığı da ortadan kalkıyor. Ancak, İGSAŞ`ı alacak grup, yine gübre üretmeli. Aksi halde Türk üreticisi kaybeder. Talip olan grup aldıktan sonra başka bir şekilde kullanırsa, Türk üreticisi Rus gübresine mahkum hale gelir. Feridun Güray, Rekabet Kurulu`nun, satış kararına daha önceden de tekelleşmeye yol açacağı gerekçesiyle karşı çıktığını anımsatarak, yeni ihalenin 2.5 aylık sürede olabileceğini sözlerine ekledi.

-KTO BAŞKANI FİDANCI: YİNE TALİBİZ-

Bu arada, Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Cemalettin Fidancı da, İGSAŞ`a talip olmaya devam ettiklerini bildirdi. Zamanın kısa olması nedeniyle katılamadıkları ilk ihalenin kendi başvuruları üzerine iptal edildiğini bildiren Fidancı, şöyle konuştu: Biz davet gelmesini bekliyoruz. Muhammen bedelin yüzde 50 fazlası ile almaya hazırız. Bunu zaten önermiştik ve önerimiz şu anda geçerli. Eğer Toros Gübre alsaydı, piyasanın yüzde 65`ini ele geçirip, ülke çapında 2 bin 500 bayi ağına sahip olacaktı. Bu da, ciddi bir tekelleşme yaratırdı. Tesisleri alacak şirket sistemimiz hazır. Yaklaşık 20 bin hisseli düşündüğümüz şirkete, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze ve İzmit Ticaret Odaları ile diğer sivil toplum örgütlerini de ortak ediyoruz. İhaleyi kazanmamız halinde, mevcut personeli kullanırız. Ancak, kadro şişkinliğini de düzeltiriz. KTO, daha önce, İGSAŞ için 82 milyon dolar civarında bir bedel ödeyebileceğini duyurmuştu. İGSAŞ, 2 milyon dolarlık teminat karşılığı, 4 eşit taksitte ödenecek 55 milyon 300 bin dolarlık muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.027 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.