Hortlamasına göz yumduk

11.10.2006 - 10:40 | Son Güncelleme :

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifiyle ilgili olarak, “Gürültü bittikten sonra gerekli mekanizmalar devreye girmeli ve meselenin bir daha hortlatılmaması için gerekli tüm tedbirler alınmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Tasarının Fransa’da iç politikalara yönelik bir manevra olduğunu kaydeden Yalçıntaş, şöyle konuştu:

“Böyle bir yasa çıktığı zaman elbette Türkiye tüm kurumlarıyla gerekli olan her şeyi yapacaktır. Bunun içinde devlet olacaktır, özel sektör olacaktır. Geçen sene de böyle bir yasa tasarısı gündeme geldi. Ve gerekli girişimlerle geri bıraktırıldı. Fakat geçen bir sene içinde biz Türkiye olarak gerekli çalışmaları yapamadık. Bunun tamamen Fransa gündeminden kalkması için gerekli çalışmaları yapamadık. Çünkü (iş bitti) gibi düşündük. Bugün tekrar karşımıza geldi. Ben biliyorum ki böyle bir şey olmayacak. Ama burada bizim geçen sene yaptığımız hatayı yapmamamız lazım.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının kabulünün getireceği sıkıntıları Fransız iş dünyasının en üst düzeydeki temsilcilerine birinci elden anlatmak amacıyla Paris’e gitti.

Hisarcıklıoğlu, Paris programı öncesinde yaptığı açıklamada “Sözde Ermeni soykırımı iddialarını reddetmeyi suç sayan” yasa teklifinin meclisten geçmesinden en fazla zararı Fransızlar’ın göreceğini söyledi.

TOBB PARİS’TE
Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Geri dönülmez bir noktaya gelmemesi için iş dünyası olarak aktif olarak devreye girmelerini rica ettik, onlar da o zaman çok aktif olarak devreye girdiler ve bu yasanın 6 aylık süre içerisinde ertelenmesini sağladılar. Oy kaygısıyla bu yasa tasarısının meclisten geçmesi söz konusu olursa, bundan en fazla zararı Fransızlar görecek. Çünkü Türkiye’nin açacağı bir sürü ihale var, nükleer santralinden, askeri ihalelerine kadar... Türkiye’nin 5 milyar dolarlık ithalatı var. Buna karşın 600’e yakın yakın Fransız firmanın Türkiye’de yatırımı var. Türk halkının tepkisi çok büyük olacak, o zaman akıllı olup, bunu siyasete alet etmemeliyiz.”

TOBB Paris ziyaretinde Fransa’nın önde gelen işadamlarıyla da biraraya gelecek.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.