Hopi, 'Bayram Alışverişi' istatistiklerini açıkladı

04.07.2017 - 17:19 | Son Güncelleme :
Hopi, 'Bayram Alışverişi' istatistiklerini açıkladı | Genel Haberler

Boyner'in alışveriş uygulaması Hopi, 19-30 Haziran tarihleri arasında erkekler, kadınlardan bir buçuk kat daha fazla alışveriş yaptı, üye başına en çok alışveriş yapan il Uşak olurken sıcak havaların da etkisiyle ülke genelinde bayramın öne çıkan ürünü tişört oldu.

Boyner'in alışveriş uygulaması Hopi, Ramazan Bayramı dönemindeki en çok alışveriş yapan illerden en çok satan ürünlere, hangi ilde hangi ürünün daha çok satıldığından kadın ve erkeklerin arasındaki karşılaştırmalı rakamlara alışveriş tercihlerini açıkladı. Buna göre; 19-30 Haziran tarihlerinde yapılan alışverişlerin istatistiklerinde; erkekler kadınlardan bir buçuk kat daha fazla alışveriş yaptı, üye başına en çok alışveriş yapan il Uşak olurken sıcak havaların da etkisiyle ülke genelinde bayramın öne çıkan ürünü tişört oldu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamaya göre; yeme içmeden teknolojiye, hazır giyimden ayakkabıya, havayolu ulaşımından eğlenceye, valeden kargoya kadar farklı sektörlerden üye markalarıyla 360 derece alışveriş ihtiyaçlarına çözüm sunan Hopi, Ramazan Bayramı'nda sepet ortalamasının en yüksek olduğu iller sırasıyla Ankara, İstanbul, Balıkesir olarak dikkat çekti. Bayram alışverişlerinde ülke genelinde işlem başına harcama ortalaması 312 TL ile geçtiğimiz yıla oranla değişmedi. Diğer taraftan üye başına bayramda en çok alışveriş yapılan il Uşak olurken Burdur, Karaman, Tunceli ve Kırklareli Uşak'ı takip etti.

ERKEKLER KADINLARDAN 1,5 KAT DAHA FAZLA ALIŞVERİŞ YAPTI

Bayram döneminde gerçekleşen alışverişlerde erkekler kadınlara bariz fark attı. Alışveriş yapan erkeklerin sayısı kadınlara oranla 1.5 kat daha fazla (yüzde 50) oldu. Erkeklerin sayısı kadınlardan yüzde 50 fazlayken ciroya katkı dikkate alındığında erkeklerin daha az para harcadığı ortaya çıktı.
Tatilcilerin gözdesi Bodrum oldu.

Bu bayramda da en popüler tatil rotası değişmedi. 4 milyona yakın turisti ağırlayarak haberlere konu olan Bodrum en çok tur/bilet alınan tatil beldesi oldu. Bodrum'u sırasıyla; Mersin, Altınoluk, Çeşme ve Side takip etti.

Haberin Devamı

MASLAK VE ATAŞEHİR'DE ÇALIŞAN PROFESYONELLER TUR SATIN ALMADA LİDER

Tatil için tur/ulaşım harcaması yapan yerlerde ise ilk sırayı beyaz yakalıların yoğun olduğu İstanbul'un Maslak semti aldı. Maslak'ı sırasıyla, İstanbul (Ataşehir), Ankara (Bahçelievler) ve İzmir takip etti.

TRABZON TİŞÖRT, DİYARBAKIR AYAKKABI, RİZE İSE KEMER ALDI

Bayram alışverişlerinde il bazında en çok rağbet gösterilen ürünler de il bazında farklılık gösterdi. Trabzon'da en fazla satılan ürün tişört olurken Diyarbakır'ın gözdesi ayakkabıydı. Rize'de ise en çok kemer satıldı. Yozgat ve Kırıkkale'nin tercihi gömlek, Ardahan'ın tercihi ise çorap oldu. Gümüşhane, Bingöl ve Iğdır'da ise en çok pantolon satıldı.

ANNELER İÇİN DAHA ÇOK HARCAMA YAPILDI

Anneler Günü ve Babalar Günü alışveriş istatistiklerini de açıklayan Hopi'nin rakamlarına göre; bu yıl annelere hediye almak için ortalama 384 TL harcandı. Babalar Günü'nde ise bu rakam 298 TL oldu.

ÖZEL GÜNLERDE EN CÖMERT İL İSTANBUL

Anneler Günü'nde en cömert davranan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Gaziantep olurken hediye almasına rağmen diğer illere göre cimri davranan illerin Kayseri, Antalya ve Mersin olduğu ortaya çıktı. Babalar Günü'nün en cömert illeri ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olurken hediye konusunda bütçesini sınırlı tutan iller sırasıyla Afyon, Gaziantep ve Trabzon oldu.
İstatistiklere göre; en kozmetiksever anneler Ankara'da, en sportif anneler Antalya'da, en teknolojik ve ev ürünleri seven anneler Muğla'da, en aksesuar ve mücevher seven anneler Samsun'da, en sportif babalar Trabzon'da, giyimlerini aksesuar ile süsleyen babalar ise Antalya ve İzmir'de yaşıyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.