Her oda başkanından tek tek sayı sözü

06.03.2019 - 09:53 | Son Güncelleme :
Her oda başkanından tek tek sayı sözü | Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası” sonrası başlatılan ve detaylarını Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “2.5 milyon istihdam” seferberliği, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tüm oda başkanlarından tek tek söz alarak ortaya çıktı.

Hürriyetten Neşe Karanfil’in haberine göre; geçen ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası” yapıldı. Toplantıda, TOBB bünyesindeki tüm birlik başkanları tek tek söz alarak gündemlerindeki sorunları dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bakanlardan bu sorunlar ile ilgili çözümleri istedi. Edinilen bilgiye göre, gündem, işsizlik ile mücadeleye geldiğinde Hisarcıklıoğlu söz alarak, daha önce istihdam seferberliği hatırlattı, bazı teşvik mekanizmalarının devreye alınması sonrası büyük bir istihdam seferberliği daha başlatabileceklerini söyledi. Salondan oda başkanlarının desteklediği bu sözün ardından Hisarcıklıoğlu, tek tek oda başkanlarına “kaç yeni istihdam sözü” verdiklerini sordu. Oda başkanları da bazı taleplerde bulundu. Başkanlar, bu taleplerin karşılığında her üyesi için belli sayıda istihdam sözü verdi. Bunun üzerine Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak toplamda 2.5 milyon istihdam yaratılabileceğinin sözünü verdi.

Haberin Devamı

TEŞVİKLER ÇALIŞILDI

Türkiye Ekonomi Şurasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TOBB ekipleri bir araya gelerek toplantı sırasında gündeme gelen, iş dünyasının talep ettiği teşvikleri ele aldı. Yeni istihdamların ilk üç aylık maaşlarının devlet tarafından karşılanmasını da içeren yeni istihdam teşviki paketi böyle ortaya çıktı. Tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından istihdam seferberliği 25 Şubat’ta kamuoyuna duyuruldu. Kabinenin, TOBB’un verdiği sözün takipçisi olduğu net bir şekilde vurgulandı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.019 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.