Hektas Ticaret, 1998 Yili Sonunda Gap Bolgesi`nde.

20.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Guneydoug Anadolu Projesi (GAP) nedeni ile Urfa`da fabrika kuran Hektas Ticaret, bu tesislerde sivi tarim ilaci uretecek. Bu tesislerin 1998 yili sonunda uretime gececegini belirten Hektas Ticaret Genel Muduru Doc. Dr.Enis Erkin, ilk bes yilda 10 bin ton/yil kapasiteye ulasacaklarini soyledi. Ilk yil yuzde 25 kapasite, ikinci yil yuzde 50 kapasiteye ulasacaklarini soyleyen Erkin, bu tesislerde deneme uretimi yaptiklarini ifade etti. GAP Projesi`nin Guneydogu Anadolu Bogesi`ndeki tarim alanlarinin hizla gelismesini sagladigini vurgulayan Erkin, bolgede yukselen potansiyele cevap vermek istediklerini kaydetti. Erkin, `Guneydogu Anadolu Bolgesi sinirinda bulunan ulkeler ile de iliskilerimizi gelistirmek istiyoruz. 2000 yilinin baslarinda ihracat potansiyelini artirmayi hedefliyoruz. Ortadogu ulkelerine, Iran, Irak, Suriye, Turk Cumhuriyetleri`ne yonelik ihracat calismalarimiz bulunuyor. Ayrica Misir`da ruhsat calismalarimiz, Kirgizistan`da bir disturubitorlugumuz var. Afrika ulkelerinde bulunan bazi yabanci firmalara fason uretim yapiyoruz. Bu uretim de onumuzdeki yillarda potansiyeli artacak` dedi. Erkin, sektorde lider durumda olduklarini belirterek, Hektas`i Novartis ve Bayer firmalarinin izledigini soyledi. Pazar paylarinin yuzde 18-20 arasinda degistigini ifade eden Erkin, ihracat projelerinin gerceklesmesi durumunda ilk 5 yildaki hedeflerine ulasabileceklerini kaydetti. Ithalat ve ihracat hedeflerinden de bahseden Erkin, uretilen tarim ilaclarinin hammaddelerinin yuzde 75`ini disaridan ithal ettiklerini, bu yil 30 milyon dolarlik ithalat gerceklestirmeyi planladiklarini belirtti. Ihracatlarinini se 1.5 milyon dolar seviyesinde oldugunu belirten Erkin, hedeflerinin 2000 yili baslarina kadar ihracati 3-5 milyon dolara cikarmak, daha sonra kademeli olarak artirmak oldugunu ifade etti. Erkin sozlerini soyle surdurdu, `1998 yili sonu itibari ile ciro hedefimiz 13.5 trilyon lira. Haziran ayi sonu itibari ile bu rakamin 7 trilyon liradan fazlasini gerceklestirdik.` Turkiye`nin ihracatta bir yere gelebilmesi icin tarimin desteklenmesi, tarima dayali sanayinin gelistirilmesi gerekiyor` dedi. Yatirimlarin finansmaninin yuzde 40 ozkaynak, yuzde 60 yabanci kaynaklardan karsiladigini belirten erkin, devletin ve kooperatiflerin actilari ihalelerden yuzde 2 - 25 oraninda da pay aldiklarini soyledi. Yuzde 75 oraninda pazar satis payina, yuzde 25 oraninda da ihracat ve ihale satisi payina sahip olduklarini ifade eden Erkin, Izmir, Antalya, Mersin, Adana, Urfa, Samsun, Ankara, Konya ve Bursa`da bolge mudurluklerinin bulundugunu belirtti. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.