``Hedefe er geç ulaşacağız``

11.02.2008 - 09:24 | Son Güncelleme :

Başbakan Erdoğan`dan Almanya`da türban karşıtlarına: Hedefe er geç ulaşacağız

Başbakan Erdoğan`dan Almanya`da türban karşıtlarına: Hedefe<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349bahcelierdogan.jpg" align="right" vspace="5"> er geç ulaşacağız
 
ABDULLAH KARAKUŞ Köln / MİLLİYET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde türban serbestliği getirecek adımları savundu ve tepki gösterenlere Özgürlüklerin yaşanması noktasındaki her türlü engeli kaldırmak için adımlar atıyoruz. Hedefe er ya da geç ulaşacağız dedi. Erdoğan, 4 günlük Almanya gezisinin son gününde Köln`de yaklaşık 20 bin Türkle buluştu.

Toplantıda konuşan Erdoğan, türban yüzünden gençlerin Türkiye`yi bırakıp yurtdışına okumaya gittiğini belirterek şunları söyledi: Binlerce öğrencimiz engellemeler yüzünden ülkelerindeki üniversiteleri terk edip buralara gelerek gurbeti yaşamak zorunda kaldılar.

Buna kimin, ne hakkı olabilir? İnsanlara öz, anavatanlarını dar etmeye kimin hakkı olabilir. Bizim zeki, çalışkan gençlerimizi ülkelerini terk ederek beyin göçünün aktörleri olmaya zorlayan malum zihniyet hangi anlayış ve yetkiyle bu adımı atıyor. Bunları anlamak mümkün değil diye konuştu.

Erdoğan, imtiyazlı ortaklık öneren Fransa ve Almanya`yı eleştirerek, şunları söyledi: Türkiye`nin tam üyeliğinden başka ikinci bir alternatifi yoktur, olamaz. Zaman zaman bazıları çıkıp imtiyazlı ortaklık diyorlar.
Bizim kitabımızda imtiyazlı ortaklık diye bir şey yoktur. AB müktesebatında da imtiyazlı ortaklık yok. Türkiye`ye böyle bir elbiseyi kimse giydiremez. Bir şeyler yapmak suretiyle belki çekilir gider diyorlar. Kusura bakmasınlar çekilmeyiz biz bu yola devam ederiz. Haa istemiyorlar mı, istemiyorlarsa kararı onlar versin. Biz kaçan olmayacağız. O zaman kendileri çalar, kendileri oynarlar.

`Sen araştırsın, sen bul`

Batının ahlaksızlığını aldık sözlerine yönelik eleştirileri değerlendiren Erdoğan, Zaman zaman birileri bir şeyler söylüyor diyor ki, `efendim geçenlerde Başbakan bir şey söyledi istiklal şairimizden bir pasaj okudu`. Dedim ki `biz Batı`nın ilmini, sanatını değil ahlaksızlıklarını aldık.` Bununla ne demek istedi diyorlar. Batının ahlaksızlık diye telakki ettiği yanlışlıklar yok mu var. Biz o yanlışlara bile ilaç diye sarıldık onları ülkemize transfer ettik. `Başbakan bunları açıklasın` diyorlar, her şeyi açıklamanın bir bedeli var. Onları da sen araştır sen bul dedi.

Bir Alman televizyonunda Alevileri rencide eden bir diziyle ilgili olarak da Erdoğan, Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Söz konusu dizinin yayınından sorumlu çevrelerin özür dilemesini bekledik, bekliyoruz dedi.
Erdoğan`a PKK protestosu

Erdoğan`ın, Türklerle buluştuğu Köln Arena`nın önünde PKK yandaşları da Kuzey Irak`a yapılan sınır ötesi operasyonun bitirilmesini isteyerek, protesto gösterisinde bulundu. Terörist Abdullah Öcalan`ın resmini ve PKK bayrakları taşıyan grup, AKP için, Adaletsiz Kâfirler Partisi pankartı açtı. Grup, Öcalan ve PKK lehine sloganlar da attı. Alman polisi yoğun güvenlik önlemi alırken, PKK yandaşları zaman zaman yumurta attı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.