‘Harekat ekonomiyi olumsuz etkilemedi’

26.02.2008 - 15:27 | Son Güncelleme :

TÜRKİYE İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türk <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349ersinozince.jpg" align="right" vspace="5">Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzen Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği kara harekatının şu anda ekonomide olumsuz bir etki yaratmadığını söyledi.

Lütfi YIKAN/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

Özince, rekabet koşullarında el değiştiren bankalarla ilgilendiklerini, ancak bugünden yarına alınmış bir kararları olmadığını da ifade etti.

Türkiye İş Bankası tarafından düzenlenen ‘İş’le Buluşmalar’ toplantısına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Genel Müdür Ersin Özince, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özince, global krizin etkilerinin şu an için artmıyor gibi göründüğünü, ancak bunun mutlaka daha uzun zaman dünyayı ve Türkiye’yi meşgul edeceğini söyledi. Bu konuda iyimser olduğunu anlatan Özince, “Tabi hemen Türkiye ile ilgili etkilerini merak ediyoruz. Türkiye’ye etkileri mutlaka ‘artık olacaktır’ diye düşünüyorum. Şimdi ‘kötümserim’ demiyeyim ama, özellikle ‘Türkiye’nin dışarıdan kaynak bulmasını biraz daha zorlaştıracak’ diye anlıyorum. Borsamız çok iyi değerlere gelmişti. Biliyorsunuz krizin etkisiyle şirketlerimiz ciddi değer kaybına uğradı. Bunun tekrar eski dönemlere gelmesinin zaman alacağını düşünüyorum. Hiç tereddüt yok ki, ciddi değer kaybına uğruyoruz, ciddi maliyet sıkıntısı duyabileceğiz. Türkiye’deki yatırımların finansmanında da maliyetler artacak, vadeler kısalacak kaygısı yaşıyoruz” diye konuştu.

‘HAREKATIN OLUMSUZ ETKİSİ YOK’

Bir soru üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü kara harekatını da değerlendiren Özince, şunları söyledi:

“Şu anda olumsuz bir etkisi söz konusu değil. Bu konuda da fazla ihtisasım olmadığı için bir şey söylemem doğru değil. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nde siyasi ve ekonomik istikrar arttıkça işlerimiz çok daha iyiye gider. Kara harekatı ya da her türlü harekat yöremize barışı ve istikrarı getirmede ne kadar etkili olursa, ekonomi de o kadar olumlu etkilenir.”

EL DEĞİŞTİREN BANKALARLA İLGİLENİYORUZ

Bankacılık sektörünün bir çok sektöre nazaran donanımlı ve güçlü olduğunu belirten Özince, Türkiye’deki rekabet koşulları çerçevesinde el değiştiren bankalarla ilgilendiklerini ve ilgilenmeye devam edeceklerini söyledi. ‘Bugünden yarına alınmış bir kararları olmadığını’ kaydeden Özince sözlerini şöyle sürdürdü:

“İş Bankası kendi imkanlarıyla sağladığı büyümeden memnun. Türkiye’de özel sektör bankaları içerisinde en fazla hizmet ağına, şube ve bankamatiğe sahip. O nedenle büyümeyle ilgili bir problemimiz olmadı. Hiç tereddüt yok ki özel ve kamu bankalarının satışıyla ilgileniyoruz. Yurt dışında ise özellikle Türk bankalarının güç kazanması mümkün olan piyasalarda ilgilenebiliriz. Bunların da daha çok komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetleri, Rusya ve Ukrayna olabileceğini düşünüyoruz, araştırıyoruz, somut bir şeyimiz yok.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.011 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
996 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.