Güvenlikte İş Başa Düştü

26.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ortadoğu gerginliğinin etkileri sürüyor. Türkiye`deki üslerinin güvenliğinden endişe eden ABD`ye, şimdi de İsrail`in Ankara Büyükelçiliği eklendi.


Ortadoğu krizinin tırmanması, Ankara`daki İsrail Büyükelçiliği`nin ve ABD`nin İncirlik Üssü`nün koruma önlemlerini en üst düzeye çıkarmasına neden oldu. İsrailli yetkililer, Ankara`daki büyükelçiliklerine olası bir saldırı ihtimaline karşı, çevredeki trafiği düzenlenmek istediklerini açıkladı. Bu plana göre, İsrail Büyükelçiliği, Ankara Valiliği`ne başvurarak bomba yüklü taşıtlarla yapılabilecek bir eyleme karşı, büyükelçiliğin önünden geçen, Ankara`nın en büyük ve işlek caddelerinden, Mahatma Gandi`nin başına ve sonuna otomatik bariyerler yerleştirerek güvenlik kontrolü yapmak istediklerini ilettiler. Caddenin araç trafiğinin güvenliklerini tehdit ettiğini belirten İsrailli yetkililer, bölgede oturan kişi ve araçları tanıdıklarını, bu yüzden trafik akışında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmayacağını da öne sürdüler. Ankara Valiliği`ne yapılan sözlü başvurunun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü`nün trafik ve koruma uzmanları bölgede inceleme başlattı. Büyükelçiliğin bu başvurusu önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.


Bu arada, mevcut düzende bile İsrail Büyükelçiliği`nin etrafının elektronik cihaz ve optik gözlerle donatılmış olduğu ve birden fazla geçiş yapan tüm araçların ve şahısların anında bölgede nöbet tutan sivil ve resmi polise bildirilerek incelemeye alındığı bildirildi. Ayrıca, büyükelçilik çevresinde fotoğraf veya video çekimi yapılmasının yasak olduğu ve buna teşebbüs edenlerin derhal Ankara polisine bildirildiği de gelen haberler arasında.riliyor.


ABD DE DÜZEY ALARM;

Diğer yandan, resmi bir ziyaret için Ankara`ya gelen ABD`nin 6`ncı filo Komutanı Koramiral Gregory Johnson, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil`le biraraya geldi. Johnson, terör saldırılarına karşı aldıkları tedbirlerle ilgili bir soru üzerine, Bize yönelen tehditlere karşı kendi tedbirlerimizi alıyoruz. Türkiye ve TSK`nın da bu konuda bize sağladığı desteğe teşekkür ediyorum dedi. Oramiral Erdil ise, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Türk ve Amerikan Deniz Kuvvetleri arasındaki ilişkilerin yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe dayandığını belirterek, Bugün iki dost ve müttefik ülke olan ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiler geliştirilmiş ortaklık şeklinde adlandırabileceğimiz bir safhaya erişmiştir. Bu safha içinde her iki deniz kuvveti Avrasya`nın bu stratejik bölgesinde barış ve istikrara katkıda bulunabilmek için karşılıklı işbirliği ve destek içinde dengeli ilişkilerini sürdürmektedir dedi. (YENİ BİNYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.