Gubrf Gubretas Gubre Fabrikalari T.a.s.`nin 23.08.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

23.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1.a- Yarimca Fabrikamizin uretim kapasitesinin toplam uretim kapasitemiz icindeki payi % 78`dir.
1.b- Yarimca tesislerimizin duran varliklarimiz icindeki payi % 50 Aktif toplamimiz icindeki payi ise % 23tur.
c- Uretim programimiz nazari dikkate alininca Yarimca tesislerimizin ciromuz icindeki payi % 85tir. (Ayrica yurt disindan veya yurt icinden gubre temin edilerek satilmaktadir. Bu husus nazari dikkate alininca Yarimca tesislerimizin ciromuz icindeki payi % 50 civarindadir. )
2- 17.08.1999 tarihinde meydana gelen deprem Yarimca tesislerimizdeki uretimi engelleyecek veya kapasiteyi dusurecek onemde bir hasara sebep olmamistir. Ancak bazi cok onemli olmayan aparatlar yerlerinden oynamis, bir kisim nakil bantlari ile elevatorlerde ise yine yerinden kaymadan kaynaklanan hasarlanmalar olmustur. Soz konusu hasarlarin tamamina yakin kismi giderilmis ve tesis uretim yapabilir hale getirilmistir.
3- Sirketimizin Yarimca tesislerinde uretimin yapilmasi safhasinda gunde 80-120 ton amonyak kullanilmaktadir. Sirketimiz bugune kadar ihtiyaci olan amonyak yaklasik 3 km mesafedeki IGSAS`tan temin etmistir. Ancak deprem dolayisi ile IGSAS tesisleri halen devre disinda olup meydana gelen hasar ve devreye giris tarihleri hakkinda net bir bilgi alinamamistir. IGSAS`in devre disi oldugu zamanlarda amonyak temin ettigimiz Gemlik Gubre tesislerinde deprem dolayisiyla meydana gelen hasar nedeni ile buhar uretilememekte ve sirketimize bu tesisten de amonyak verilememektedir. Bu tesislerde buhar uretimine gelecek hafta basinda baslanabilecegi ve sirketimize amonyak verilebilecegi yetkililerce ifade edilmistir. Belirtilen bu nedenler ile amonyak teminine bagli olarak tesislerimiz 30 veya 31 Agustos tarihinden itibaren devreye girebilecektir. (Sirketimizin toplam amonyak depolama kapasitesi 205 ton olup, gunluk amonyak takviyesi ile uretim surdurulmektedir.)
4-Yarimca tesislerimizde bir adet TSP "Tripl Super Fosfat gubresi` ve iki adet kompoze gubre uretim unitesi mevcut olup, kompoze gubrelerden bir ile TSP unitesinde meydana gelen hasarlar bir gun icinde giderilmistir. Diger kompoze gubre unitesindeki hasar yaklasik 1 haftalik surede giderilecek boyuttadir. Toplam uretim kaybimiz maksimum 7000 ton olup bunun da uretimden kaynaklanan ciromuza etkisi % 2 civarindadir.
5-Deprem dolayisiyla bolgede faaliyetler onemli olcude durmus oldugundan gerek stoklarimizda mevcut olan ve gerekse ithal edip torbalama durumunda oldugumuz gubrelerin sevki yapilamamakta ve bu nedenle mevcut taahhutlerimiz yerine getirilememektedir. Ancak icinde bulundugumuz haftanin sonunda veya en gec gelecek hafta sevkiyatlara baslanabilecegi umit edilmektedir.
Bir kisim yurt disi ithal baglantilarimiz da Iskenderun Fabrikamiza kaydirilmistir. " (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.