Gsd Holding, Demirbank Liderliginde %5.81`ini Halkaacmaya Hazirlaniyor.

02.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
GSD Holding Genel Muduru Akgun Turer, sirketin yuzde 5.81`ini bir payin satis bedeli 8000 liradan olmak uzere halka acacaklarini soyledi. Halka arzda Demir Yatirim liderliginde Vakif, Kent, Sumer, Isiklar, Deniz, Meksa, Toprak, UB Ulusal, Nurol Menkul Kiymetler`den olusan konsorsiyumun aracilik yuklenimi ustlendigini belirten Turer, `GSD Holding zaten halka acik bir sirket ve SPK mevzuatina uygun hareket ediyor` dedi. Turer konuya yonelik sunlari soyledi `Eksik olan borsada hisse senetlerinin islem gormemesiydi. Amacimiz uzun zamandir bizde yatirimci olarak bulunan ortaklarin kendi degerlerinin borsada ne oldugunu gorebilmelerine olanak saglamak ve yeni yatirimcilari sirket bunyesine katabilmek, dolayisiyla da halka acilma surecini tamamlamak. Holding`in sermayesi 2 trilyon 700 milyar liraydi. Ic kaynaklardan karsilanmak suretiyle yuzde 50 oraninda bir artis yaparak sermayeyi 4 trilyon 50 milyar liraya cikardik. Bunun uzerine de ruchan hakki kisitlanarak 250 milyar lira sermaye artisi yapiyoruz ve bu 250 milyar liralik kismi halka aciyoruz. Halka acilma orani yuzde 5.81 olacak. Bu oran miktar olarak az degil. Sermayenin yuzde 5-6 oranini halka arz etmek piyasa kosullarina gore uygun bir miktar. Aracilik sozlesmesinde lider kurulus Demirbank, 11 adet araci kurum da dengeli oranlarda konsorsiyuma katildilar. Yurtdisinda halka acilma girisiminde bulunmak icin yuksek oranda sermaye artisi olmasi gerekir. Halka acilmada, sirketni sermaye yapisini guclendirme amacini gerceklestirme mecburiyetimiz yok, zaten guclu sermayeye sahibiz.` Cok ortakli bir sirket olduklarini soyleyen Turer, bunun halka arzda sorun olmayacagini dile getirdi. Hissedarlarin guclu firmalar oldugunu soyleyen Turer, hissedarlarin sirketin gelecegini dusnerek halka arzdan sonra 9- 12 ay arasinda degisen cok uzun sureli satis yapmama taahhudu verdiklerini dile getirdi. Holding sirketleri icin yeni cikan kesintilerle ilgili uygulamalarin holding sirketlerinin istiraklerinin halka acilmalarini cazip hale getirdigini soyleyen Turer, sirada GSD Dis Ticaret ve GSD Factoring sirketlerinin oldugunu da sozlerine ekledi. GSD Holding`in yilin ilk halka arzi olacagini belirten Turer, 97`De 7 milyon dolar, 98`de 8 milyon dolar kar elde edildigini 99 yilinin ilk alti ayinda aciklanan 4 trilyon 132 milyar liralik karin yil sonunda da hedeflendigini sozlerine ekledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.