Gozler Ucuz Hissede.

15.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Rekor ustune rekor kiran ve 2000yilinda da cikisini surdurmesi beklenen borsada yatirimcilar bugunlerde `Hangi hisseyi alsam?` telasi yasiyor. 2000 yilina hizli bir giris yapan Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`nda cikisin yeni yilda da surme beklentisi yatirimcilari `Acaba hangi hisseyi alsam?` telasina dusurdu. Bilgisayar sistemlerindeki olasi bir `2000 yili sorunu` tehdidinin ortadan kalkmasiyla piyasaya yabanci girisinin hizlanmasi bu yuzden de ucuz kalmis hisselerin onumuzdeki donemde hareketlenmesi bekleniyor. Borsa uzmanlari, IMKB`ye yatirim yapacak olan yabanci yatirimcilarin yine IMKB 30 hisselerini, ozellikle de ucuz olanlarini tercih edecegini one suruyor. 17 Agustos`taki Marmara depreminin hemen ardindan faizler yukselmis, endeks ise 31 Agustos`ta dip yaparak 5018 puana kadar gerilemisti. Hemen ardindan art arda gelen olumlu haberler ve gelismelerle ozellikle IMKB 30 hisselerine yonelen taleple endeks 12 bin puani da asti.
Netas getiri sampiyonu
Mali yapisi kuvvetli sirketlerden olusan IMKB 30`daki hisselerin deprem sonrasi performasi incelendiginde yariya yakin bolumunun getirisinin endeksi yakalayamadigi goruluyor. Netas, Ihlas Holding, Dogan Yayin Holding, Dogan Holding, Alcatel Teletas, Arcelik, Tansas, Otosan, Tofas Fabrika, Koc Holding, YKB, Hurriyet, Garanti Bankasi, Vestel, Sise Cam, Sabanci Holding ve Erdemir endeksin uzerinde getiri sagladi. Buna karsin Aksigorta, Alarko Holding, Enka Holding, Is Bankasi C, Efes Holding, Petkim, Akbank, THY, Bagfas, Migros, Akcansa, Tupras ve Petrol Ofisi ise endeksin altinda bir performans sergiledi. Borsa uzmanlari bu donemde ozellestirme, GSM ihaleleri ve enerji ihalelerinin hisselerin performansini etkiledigine dikkat cekiyor. Uzmanlar, GSM ihaleleri nedeniyle hareketlenen Netas ve Alcatel Teletas`in Tahkim Yasasi`nin Meclis`ten gecmesinden sonra adeta costuguna dikkat cekiyor. Bir araci kurumun ust duzey yetkilisi, "Buyuk yatirimcilar ayni kulvardaki iki sirketi bir kefeye koyuyor. Bunlardan birisinin gelecege yonelik beklentisi daha kuvvetliyse o agir basiyor. Ornegin Migros. Mali yapisi, k_rliligi, her seyi cok iyi. Ancak yeni bir sey yok. Buna karsin Tansas Izmir disindaki buyuk kentlere de girmeye basladi. Bu yuzden deprem sonrasinda Tansas`in getirisi yuzde 216`ya ulasirken, Migros getirisi yuzde 49 duzeyinde kaldi" yorumunu yapti. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.