Görev dağılımları belirlendi

31.08.2007 - 12:18 | Son Güncelleme :

60. hükümette yer alan bakanların hangi kurul ve komisyonlarda görev alacağı belirlendi

60. hükümette yer alan bakanların hangi kurul ve komisyonlarda görev alacağı belirlendi.

HÜRRİYET

Başbakan Recep Tayyip Erdogan`ın Resmi Gazetenin bugünkü sayısında<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tbmm.jpg" align="right" vspace="5">yayımlanan genelgesiyle, çeşitli işlevleri yerine getirmek üzere kanun, kanun hükmünde kararname, bakanlar kurulu kararları ve genelgelerle kurulmuş resmi kurul ve komisyonlarda başkan ve üye olarak görev alacak hükümet üyeleri için yeni bir düzenleme yapıldı.
Genelgeyle, kurul ve komisyonlarda yer alacak hükümet üyeleri şu bakanlardan oluştu:

YÜKSEK PLANLAMA KURULU

Başkan: Recep Tayyip Erdoğan Başbakan. Üyeler: Nazım Ekren (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), Mehmet Şimşek (Devlet Bakanı), Maliye Bakanı, Bayındırlık ve İskan Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı.
Başbakan Erdoğan`ın katılmadığı toplantılara Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren Başkanlık edecek.

PARA-KREDİ VE KOORDİNASYON KURULU

Başkan: Nazım Ekren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı. Üyeler: Mehmet Şimşek (Devlet Bakanı), Kürşad Tüzmen (Devlet Bakanı), Maliye Bakanı, Tarım ve Köyişleri Bakanı.

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU

Başkan: Recep Tayyip Erdoğan Başbakan. Üyeler: Nazım Ekren (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), Mehmet Şimşek (Devlet Bakanı), Maliye Bakanı, Ulaştırma Bakanı.

DOĞAL AFETLER KOORDİNASYON KURULU

Başkan: Hayati Yazıcı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı. Üyeler: İçişleri Bakanı, Maliye Bakanı, Bayındırlık ve İskan Bakanı, Sağlık Bakanı.

HABERLEŞME YÜKSEK KURULU

Başkan: Recep Tayyip Erdoğan Başbakan. Üyeler: İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı.

GAP YÜKSEK KURULU

Başkan: Nazım Ekren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı. Üyeler: Bayındırlık ve İskan Bakanı, Tarım ve Köyişleri Bakanı.

SAVUNMA SANAYİİ YÜKSEK KOORDİNASYON KURULU

Başkan: Recep Tayyip Erdoğan Başbakan. Üyeler: Mehmet Şimşek (Devlet Bakanı), Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, Maliye Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı.

KRİZ KOORDİNASYON KURULU

Başkan: Cemil Çiçek Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı. Üyeler: Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi Yönetmeliğinin eki tabloda yer alan krizin cinsine göre; Devlet Bakanı (Ekonomik işlerden sorumlu), Adalet Bakanı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Bayındırlık ve İskan Bakanı, Sağlık Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Tarım ve Köyişleri Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Çevre ve Orman Bakanı.

TÜRKİYEDE SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE KAMUDA ETKİN YÖNETİMİN GELİŞTİRİLMESİ KOMİSYONU

Başkan: Beşir Atalay İçişleri Bakanı. Üyeler: Adalet Bakanı, Maliye Bakanı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.