Gore`u Yakan Kadın

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Florida`daki oy pusulalarının mucidi Demokrat bir kadın çıktı. Binlerce oy kaybeden Al Gore belki başkanlığı da yitirecek.


BAŞKANLIK için bir tek oyun bile önem kazandığı seçimde Al Gore, kendi partisinden bir kadının pusulada yaptığı bir değişiklik yüzünden belki de kaybedecek. Florida`daki seçim pusulalarındaki karışıklık yüzünden binlerce oyu yanlışlıkla Reform Partisi adayı Pat Buchanan`a gitmiş ve bu yüzden Gore resmi sonuçlarda George Bush`un gerisine düşmüştü. Amerikan tarihinin en büyük seçim skandalına yol açan ve çok eleştirilen seçim pusulalarının mucidi Florida Seçim Komisyonu üyesi Theresa LePore adlı kadın hakkında soruşturma açıldı.
Demokrat Parti taraftarı binlerce kişi oy vermemizi engelledin diyerek LePore`un evinin önünde gösteri yapıyor.Ancak bu öfkeli göstericiler dün sürpriz bir açıklamayla daha da sarsıldı. Theresa LePore, Demokrat Parti`li olduğunu açıkladı. Demokrat Parti, her partiden bir temsilcinin yer aldığı Seçim Komisyonu için LePore`u bizzat görevlendirmişti. Hatta Demokratlar`ı Beyaz Saray`dan eden bu hatadan dolayı 100 bin dolar da ücret vermişti. Yani Demokratlar içten vurulmuştu.


GORE`UN HESAPLARI 18 ARALIK ÜSTÜNDE;

RESMİ sonuçlara göre Florida`yı Bush`a kaptıran Gore kendi partisinden gelen, Uluslararası topluma rezil oluyoruz baskılarına aldırmıyor. Gore`un planına göre Florida`daki belirsizlik 18 Aralık tarihine kadar devam ederse Yüksek Seçiciler Kurulu Florida`nın 25 delegesi olmaksızın toplanacak. 538 yerine 513 delegeyle toplanan Kurul`da yapılacak oylamada da şu anda 262 delegesi olan Gore başkan seçilecek. Gore planının Amerikan Anayasası`nın Yüksek Seçiciler Kurulu eksik sayıyla toplansa da aldığı karar geçerlidir maddesine dayandırıyor.


BUSH`TAN TEHDİT YENİDEN SAYILSIN

KENDİSİNİ çoktan başkan ilan eden Bush`un da Gore gibi mücadeleyi seçmesi kavganın aylarca uzaması ihtimalini gündeme getirdi. Cumhuriyetçi Parti`nin web siteleri dahil her yerde Bush`tan başkan olarak söz ediliyor. Hatta Bush`un eşi Laura için de First Leydi sıfatı çoktan kullanılmaya başlandı. Palm Beach`te oyların elle yeniden sayılmasına karşı çıkan Bush, elle sayım uygulamasının iptali için mahkemeye başvurdu. Ve bir de tehdit savurdu. Palm Beach`te farklı bir sonuç çıkarsa bütün Florida`daki oyların yeniden elle sayılmasını isteriz.


FLORİDA`DA OYLAR 3`ÜNCÜ KEZ SAYILIYOR;

OYLARIN ikinci kez sayımı sonucu Bush 961 oyla önde bulunuyor. Florida`nın Palm Beach bölgesinde ise Gore oylarını 39 artırdı. Ancak tartışmalı oyların daha fazla olduğunu belirten seçim komisyonu, oyların üçüncü kez ve elle sayılmasına karar verdi. Florida`nın çeşitli bölgelerinden her gün yeni bir yolsuzluk ve yanlışlık iddiası da gelmeye devam ediyor. Bu arada Miami`de bir otel odasında önceki gün mühürlü ve içinde oy pusulaları olduğu sanılan bir oy sandığı bulundu. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.