Goltas Hedeflerini Ihracatla Yakalayacak.

11.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Goltas GenelMuduru Yilmaz Kasap, 1999 yilinda 25 milyon lira satis hedeflediklerini ve bu yil baslattiklari cimento ihracatinin hedefleri yakalamada destek olacagini ifade etti. 1999 yili hedeflerini gecen yil seviyelerinde belirlediklerini belirten Kasap, `bu nedenle kolayca yakalayacagimizi dusunuyoruz. Ciro hedefimiz 25 trilyon lira ya da 60 milyon dolar` dedi. Goltas`in cirosu gecen yil 97 yilindaki 9.38 trilyon lira duzeyinden 15.03 trilyon liraya yukseldi. Sirketin cimento ve klinker toplam satislari da ayni surede yuzde 2.63 gerileme ile 1.52 milyon tondan 1.48 milyon tana duserken, cimento satislari da yuzde 3.76 inisle 1.33 milyon tondan 1.277 tona geriledi. Kasap, gecen yil cimento fiyatlarinin yuzde 35 dolayinda arttigini ancak maliyet artislarinin yuzde 55 dolayinda gerceklestigini belirtti. bu yilin uc ayinda gecen yilin ikinci yarisinda baslayan krizin devam ettigini belirten Kasap, reel satislarin gecen yilin ayni donemine gore geriledigini vurguladi. Sirketin gecen 1998 ceyreginde 400 bin tonun biraz uzerinde olan dort aylik satislarinin, bu yil 350 bin tonun gerisinde kaldigini kaydeden Kasap, uc aylik cironun da gecen yilki 3.02 trilyondan 3.33 trilyona yukseldigini, ancak net karin 927 milyar liradan 536 milyar liraya dustugunu kaydetti. Ikinci yaridan umutlu olduklarini belirten Kasap, nisan ayinda baslayan iyilesmenin mayis ayinda da devam ettigini vurguladi. 18 Nisan secimlerinin her zaman oldugu gibi cimento talebinde bir artis yaratmadigina isaret eden Kasap, belediyelerin de secim yatirimi yapmadiklarini kaydetti. ayrica sektordeki talep daralmasinda turizm sektorundeki krizin de etkili oldugunu belirten Kasap, `Ancak turizmde bir dizi buyuk yatirimin sirada bekledigini biliyoruz. Dolayisiyla bu duraklamanin ardindan buyuk bir patlama bekliyoruz` dedi. Amaclarinin ihracatin toplam satistaki payini yuzde 20`ye cikarmak olduugnu belirten Kasap, daha sonra da ic talepteki gelismelere gore bu payi kademeli olarak yuzde 5`e ve daha asagiya cekmek oldugunu ifade etti. Kasap, `Bizim hesaplarimiza gore 2.1 milyon ton klinker ve 2.5 milyon ton cimento kapasitemizin tamamini ancak 2004 yilindan itibaren ic piyasada satabilecegiz. bu nedenle Filistin disinda da pazar arastirmalarimiz suruyor` dedi. Daha once yalnizca klinker ihrac ederken, bu yil klinker ihracatini durdurup israil ve Filistin`e cimento ihrac etmeye basladiklarini belirten Kasap, `Filistin`de yaptigimiz baglanti ile 7.500-10.000 ton arasinda torbali cimento ihrac ediyorduk. Israil`e de bu ay baslamak uzere talep geldikce ayda 12 bin ton ihracat yapacagiz` dedi. Kasap ayrica, bugune kadar yapilan ihracat baglantilarinin 100 bin tonu gectigini, yeni talepler gelmesi durumunda, bu yil ihracatin 150 bin ton olacagini ifade etti. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.