Global, Yeni Ürünlerle İddialı

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Global Menkul Değerler Pazarlama ve Yeni Ürün Geliştirme Departmanı, hazırladığı ürünlerle tasarruf sahiplerinin paralarını gelecekteki hedeflerine ilişkin planlayarak tasarruf edilmesini sağlıyor.


Global Menkul Pazarlama ve Yeni Ürün Geliştirme Direktörü Mehmet Seven, hazırladıkları ürünlerle, tassarruf sahiplerinin paralarını gelecekteki hedeflerine göre planlayarak, tassaruf edilmesini amaçladıklarını vurguladı. Mehmet Seven, Hedefimiz, hazırladığımız ürün kombinasyonlarını, kısa ve orta vadede dezenflasyonist ve düşen faiz ortamında paranın gelecekteki hedeflere göre, en rasyonel ve optimal bir plana göre tassaruf edilmesini sağlamaktır dedi.


PARANIN ADRESİ FONLAR OLMALI;

Ürün sepetlerini getiri risk ölçüsünde oluşturduklarını belirten Seven, çok tutucu ürünlerin yanı sıra riskli ürünlerinin de bulunduğunu ifade ederek bunu tamamen tasarruf sahibinin yapısına göre şekillendirdiklerini vurguladı. Başlattıkları projenin tamamen tasarruf sahiplerine yönelik paket bir program olduğunu ve tasarruf bilincinin oluşmasına katkı yapacağını belirten Seven, paranın adresinin fonlar olması gerektiğine dikkat çekti. Seven, Paranın adresi mevduat değil, fonlar olmalı. Bu emeklilik fonları, hisse fonları, tahvil fonları, fonlardan oluşan fonlar olabilir. Bu bakımdan ürün paketimiz Türkiye`de kayıtlı bulunan yerli ve yabancı fonlardan oluşan geniş bir yelpazeden oluşacak. Yani bir market olarak düşündüğümüzde tek bir ürün değil, değişik vade, getiri ve risklerden oluşan ürünlerimizi, tasarruf sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirleyeceğiz şeklinde konuştu.


Yapılan üç bin başvurudan seçtikleri 65 kişiyle şu an çalışmalara başladıklarını belirten Seven, bu kişilerin eğitimlerini tamamladıklarını ve Global Menkul`ün mevcut şube ve irtibat bürolarında çalışmaya başladığını vurguladı. Söz konusu bu çalışanların önceden belirlenmiş hedef kitleyle birebir görüşerek, onların yapısı doğrultusunda bir ürün sepeti oluşturarak optimal bir tasarruf planı sunduğunu belirten Seven, Amaç orta ve uzun vadede tasarruf sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarruf planlarına uygun metodlar sunmaktır dedi. Nisan ayından itibaren bu işin konseptini oluşturduklarını ve bilgisayar, haberleşme, takip kontrol, müşteri ve hedef kitle konusunda alt yapı hazırlıklarını ortaya koyduklarını belirten Seven, olaya risk yönetimi olarak bakmak gerektiğini kaydetti. dedi. Bu işin dünyada bağımsız mali danışmalar tarafından yapıldığına dikkat çeken Seven, Türkiye`de hayat dalında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yaptıklarından biraz daha farklı olarak, bu yapıda ilk olduklarını vurguladı.


TASARRUF PLANINDA SINIRLAMA YOK;

Yaptıkları tasarruf planında belli bir sınırlamanın olmadığını ifade eden Seven, ileriye yönelik olarak hedefleri olan herkesin bu planlama hizmetinden yararlanabileceğine dikkat çekerek, Burada bir mali harita, bir rota çiziyoruz. Şu ana kadar hiçbir tasarrufu bulunmayan bir insan da başvurabilir. Biz geleceğe bir dürbin tutarak, onlara yol gösterip, hedeflerine nasıl ulaşabileceklerini ortaya koyarak, getiri sağlayabilecekleri ürünler sunuyoruz. Elimizdeki ürünleri bir rafa koyarak, tasarruf sahiplerinin ihtiyaçlarına ilişkilendirerek onlara bir ürün kombinasyonunu sunuyoruz. Örneğin bir tasarruf planını seçen, birkaç ay sonra dönüp, hedefime doğru ilerliyor muyum? Hedefin neresindeyim? Getiri sağlıyor muyum? gibi sorularının cevabını bulabilecek. Ayrıca tasarruf sahibinin durumu değişebilir ve likiditeye ihtiyacı olabilir. Böyle bir durumda da planında revizyona gidebilir dedi.


TASARRUF PLANININ AVANTAJLARI;

Hem müşteri hem de sermaye piyasası için verimlilik ve güven artırıcı
Müşteri bu planda tasarrufun direkt kaynağına gidebildiği için aradaki aracının payını da kendi alabiliyor. Ürün sepetinin getirisi sürekli güncellendiği için müşteri istediği zaman sistemden çıkabilir . Müşteri malı Takasbank`ta saklandığı için hiçbir şekilde tedirgin olmayacak. Kurumlar için direkt tasarrufun kaynağına gitmek çok daha avantajlı. Yani onbinlerce kişiden oluşan bir portföy olduğu için tek bir ürün üzerinde yoğunlaşmadığından dolayı riski olmayacak. Fonların tasarruf sistemleri ne kadar büyürse borsanın derinliği ve verimliliği o kadar sağlam olacak. (FİNANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.