Giyimkent Eminönü Belediyesi ile anlaştı, tekstil toptancısına yol göründü

02.07.2007 - 11:50 | Son Güncelleme :

İstanbul`da tarihi yarımadada yer alan Sultanhamam, Mahmutpaşa ve Mercan`daki işyerlerini terk etmek istemeyen toptancı tekstilcilere Giyimkent yolu göründü. Giyimkent`ten yapılan açıklamada, Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar ile Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er`in, tarihi yarımadada yer alan tekstilcilerin bölgeden taşınmaları konusunda uzlaştığı ifade edildi. Abdullah Çınar, tarihi yarımadada ilk etapta yayalaştırma çalışmalarının başlatılması, ulaşımda düzenlemeler yapılarak bölgenin kısmen trafiğe kapatılması ve kamyon ile kamyonet trafiğinin sınırlanması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Yarımadaya yeni düzen
Giyimkent`den yapılan açıklamaya göre Eminönü, Mahmutpaşa ile Mercan`da yer alan toptancı tekstilcilerin, bölgeden çıkarılarak Giyimkent`te faaliyet göstermeleri ve tarihi yarımadanın yeniden düzenlenmesiyle ilgili belediyeyle süregelen tartışma uzlaşmayla sonuçlandı. Giyimkent, anlaşmayı yazılı açıklamayla duyurdu. Başkan Çınar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile toplantı yaptıklarını ve sorunun çözümü için ilk etapta tarihi yarımadada yayalaştırma çalışmalarının başlatılmasına karar verildiğini belirtti. Ayrıca ulaşımda düzenlemeler yapılarak bölgenin kısmen trafiğe kapatılması ve kamyon ile kamyonet trafiğinin sınırlanması kararı da alındı.
2002`den beri faaliyete hazır halde bekleyen Giyimkent, Sultanhamam, Mahmutpaşa, Mercan gibi tarihi yarımadaya dahil bölgede imalatçı, toptancı işyerlerini bünyesinde taplamayı hedeflemiş ancak doluluk oranı yüzde 30`larda kalmıştı. Geçen yıl Giyimkent`in tapu dağıtım törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan da, Sultanhamam ve Gedikpaşa`da esnaf kalmasını istemediklerini belirterek, Bu modern yatırım varken orada esnaf kalmasını istemiyoruz. Gelmezlerse elektriği keseriz, suyu, trafiği keseriz uyarısında bulunmuştu.
Giyimkent Başkanı Çınar, bir kaç ay önce yaptığı açıklamada, Giyimkent`te 2 bin 500 işyeri olduğunu, buna karşın sadece 600 üyenin taşındığını belirterek Eminönü Belediyesi`nin taşınmayı teşvik edici önlemler almadığından yakınmıştı. Giyimkent`in genel kurulunda da konuşan Çınar, tarihi yarımadanın hedefleriyle örtüşen ortamda ilk müdahaleyi yerel yönetimlerin yapması gerektiğini kaydetmiş ve İstanbul`un 2010 Avrupa Başkenti olmasına dönük olarak tarihi yarımadaya yönelik bazı kısıtlamalar getirilmesi ve toptan ticaretin Giyimkent`e yönlendirilmesi gerektiği görüşünü dile getirmişti. Sektör, hem coğrafi olarak, hem de temsil anlamında çok dağınık halde diyen Çınar, Bir sinerji, strateji merkezine ihtiyaç var, bunu karşılayacak olan da Giyimkent`tir. Giyimkent`in kümelenme modeli olarak dünyaca tanınması ve tekstil üssü olarak kabul edilmesi için uluslararası kuruluşlar nezdinde çalışmalar başlattık açıklaması yaptı.

`Metro bağlantısı gerekli`
Abdullah Çınar şöyle konuştu: Mesele sadece zorlama değil, buranın cazibesini artırıcı fiziki yatırımlar gerekli, yeni yollar, tramvay, metro bağlantısı gerekli. Ulaşım alanında buraya yapılacak her yatırım, bir yandan buranın cazibesini arttıracak, diğer yandan bir ihtiyacı gidererek şehir merkezindeki yoğunluğun azaltılmasına katkı sağlayacak.
Dünya Rekabet Kurumu (TCI) başkanını Giyimkent`e getirdiğini, kümelenme çalışmalarına destek sağladığını ifade eden Çınar, AB fonlarından istifade için özel ekipler oluşturduk. KOBİGEM, KOSGEB`den faydalanmak adına her tür girişimi yapıyoruz. Arkadaşlar hayal okumuyorum. Dünyanın burasını tekstil üssü olarak kabul etmesi için adımlar atıyoruz diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.