Gercekse Pes Dogrusu.

22.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa dun yuzde 5.17gerileyerek 15 bindeki destegini de kirip 14.896 puana indi. Endeksin bir ara 14279`a kadar gerilemesinin ardindan piyasadaki soylentiler yeniden alevlendi. Cunku bu kadar hizli gerilemenin gorunurde bir nedeni yoktu. Buzdaginin suyun altinda kalan kisminda ise cok ilginc bir soylenti yatiyor. Gecen hafta, piyasada buyuk oyuncularin yurtdisindaki yatirim fonlarindan hisse senedi kiralayarak borsada acigas attiklari yonunde soylenti oldugunu yazmistik. Buyuklerin satisi endeksin 20 bine yaklastigi seviyelerden gelmisti. Simdi bu hisse senetlerinin ucuz fiyatlardan toplanarak alinan kurumlara iade edilmesi gerekiyormus. Cuku piyasadaki soylentiler hisselerin kiralama vadesinin martin ikinci haftasinin basinda bitecegini soyluyor. Iddiaya gore buyuk oyuncular, Morgan Stanley ve Merrill Lynch`ten kiraladiklari hisse senetlerini 8 mart`ta geri odemek zorunda. Kimisi bu tarih icin 11 mart diyor. bunun icin de buyuklerin borsada dususe oynadiklari kaydediliyor. Dunku dususun en buyuk nedeni olarak da bu gosteriliyor. Gerci simdi iki seans arasinda mesut Yilmaz`in Cumhurbaskanligi seciminde 5+5 formul uyonundeki aciklamalari endeksi dusurdu de denilebilir. Ama bu aciklamadan once, birinci seansin sonuna dogru `olumune` satislar neden geldi? Bunu da cevaplamak guc. Isin tuhaf tarafi, piyasadaki soylentilerin adeta bir komplo teorisine dogru gitmesi. Borsada biyikli buyuklerin yuruttugu operasyonun siyaset destekli oldugu belirtiliyor. siyasilerden gelen destegin nedeni Tupras`inhalka arzi yuzundenmis. Bazi kulagi delik borsacilar, babalar hisseleri dusuk fiyattan toplayip iade ettikten sonra Tupras`in halka arzina kadar piyasanin iyi olacagini ifade ediyor. Elciye zeval olmaz, biz duyduklarini anlatiyoruz. Ama bunlar dogruysa oyunun boylesine sapka cikartmak gerekir. Kucuklerin hisse satip zarar etmemek icin biraz dislerini sikmasi gerekiyor. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.