Gecen Sene Brut Satislarini En Fazla Artiran Sirketabana Elektromekanik.

06.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nda 1998 yil sonu bilancolarinin aciklanmasinin ardindan, sirket bazinda `en`ler de belli oldu. IMKB`de 1998 yilinda brut satislarini en fazla artiran sirketlerin basinda yuzde 2,202`lik artisla Abana Elektromekanik geliyor. Milliyet Pazarlama yuzde 281`lik artisla ikinci, Sabah Pazarlama`da yuzde 276`lik artisla ucuncu olarak siralandilar. Yuzde 194 ile Gima, yuzde 152 ile Mudurnu Tavukculuk, yuzde 144 ile Otokar, yuzde 142 ile Vestel, yuzde 140 ile Guney Bira, yuzde 120 ile Pinar Et ve yuzde 118 ile Tansas ilk 10`da yer alan sirketler oldular. Bilanco verilerine gore, gecen yil net karini en fazla artiran sirketler siralamasinda ise Mutlu Aku ilk sirayi aldi. Oldukca iyi bir performans sergileyen Mutlu Aku`nun net kari bir onceki yila gore yuzde 7 bin 263 artti. Anadolu Cam yuzde 771, Banvit yuzde 621, Denizli Cam yuzde 394 ve Otokar da yuzde 387`lik artislarla dikkati cektiler. Sirketlerin esas faaliyet karlarina bakildiginda ise ilk sirada yuzde 883 artis orani ile Pinar su yer aliyor. bu sirketi yuzde 565`lik artisla Otokar, yuzde 428`lik artisla Banvit, yuzde 254`luk artisla Mudurnu Tavukculuk ve yuzde 228`lik artisla da Kipa izliyor. Esas faaliyet karini artiran sirketler arasinda ilk 5`e giren Kipa, finansman giderlerini en fazla artiran sirketler siralamasinda yuzde 40 bin 367 ile ilk sirayi aldi. Kipa`nin ardindan yuzde 7 bin 970 ile Luks Kadife, yuzde 6 bin 322 ile Demisas Dokum, yuzde 4 bin 66 ile Gentas ve yuzde 2 bin 563 ile Borova Yapi siralaniyor. Finansman giderlerini en fazla dusuren sirketler siralamasinda birincilik yuzde 255 ile bossa`nin oldu. Intema yuzde 92 ile ikinci, Milliyet Gazetecilik yuzde 91 ile ucuncu, Gediz Iplik yuzde 84 ile dorduncu ve Konya Cimento da yuzde 83 ile besinci sirada yer aldilar. Brisa, yuzde 138 bin 354 ile amortisman artisinda birinci olurken, Bosch Fren, Gediz Iplik, Migros, Petrokent Turizm, Otosan, Boyasan, Aslan Cimento, Arat Tekstil, CBS Boya ve Sonmez Pamuklu ise en fazla bedelsiz sermaye artirimi potansiyeline sahip sirketler olarak belirlendi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.