Gecen Haftanın Gozde Hısselerı.

16.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

FORD OTOSAN: Koc grubunun bunyesinde bir faaliyet gosteren kurulusun cok hizli bir buyume trendi icerisinde oldugu belirtiliyor. Ayrica hafta icinde Ford yetkililerinin aciklamalari sirket hisselerinin hareketlenmesine neden oldu. Yetkililerin aciklamalarina gore Ford, Ortadogu, Rusya ve Avrupa`ya olan ihracatlarini Otosan ustunden gerceklestirecek. Ayrica Karsan`in halka acilmasinin psikolojik olarak otomotiv sektorunu iyi etkiledigi de soyleniyor. Son donemde otomotiv sektorundeki satislarin ve ihracatin artmasi da sirketi olumlu etkileyen faktorler arasinda. Kapasite artirimi ve modernizasyon yatirimlari da bulunan sirketin gelecege yonelik beklentilerin de kuvvetli oldugu borsa kulislerinde sikca konusuluyor.
FENIS ALUMINYUM: Son donemde metal fiyatlarindaki artisin, sirket karliligini olulu etkileyecegi kaydediliyor. Ayrica sirketin yil sonu bilancosunun da iyi gelecegi soyleniyor. Sirket hisselerinin hareketlenmesinin bu sebepler disinda, dar tahtaya sahip olmasi nedeniyle spekulatif olarak hareketlenmis olabilecegine de dikkat cekiliyor.
YASAS BOYA:Sirketin, Yasar Grubu`nun en iyi sirketlerinden oldugu belirtiliyor. Boya sektorunde faaliyet gosteren sirketin, yil sonu bilancosunun iyi gelecegi beklentileri nedeniyle hareketlenmis olabilecegi soyleniyor. Ote yandan tahtada bir grubun oldugu ve cok uzun suredir pozisyonlarin koruduklari ileri suruluyor. Iddiaya gore sirket hisselerini 1997 yilindan beri ellerinde tutan grup, son donemdeki hizli artista da sirket hisselerinin deger kazanmasini onlemis. Su anda diger hisselerle karsilastirildiginda halenn cok ucuz oldugu iddia ediliyor.
BATI CIMENTO:Sirket sahibi oldugu Bati Soke Cimento`nun yuzde 25`ini halka arz edecegini acikladi. Ayrica bu hafta icinde yuzde 100 bedelsiz sermaye artirimina gidecek. Bu sebeplerden dolayi hisselerin deger kazandigi belirtiliyor. Ote yandan tahtada unlu bir spekulatorun bulundugu ileri suruluyor.
ERCIYAS BIRA-EGE BIRA:Anadolu grubu bunyesinde faaliyet gosteren Ege, Erciyas, Guney ve Anadolu Bira`nin tek cati altinda birlestirilmesi uzun zamandir bekleniyor. Grubun bu yondeki calismalari ise su anda SPK`dan gecme asamasinda. Ayrica Anadolu Grubu`nun bagli oldugu Yazicilar Holding`in halka arzinin istirak konumundaki bira sirketlerini hareketleendirdigi belirtiliyor.
ANADOLU SIGORTA:Yakin zaman icerisinde halka acilacagi aciklanan Anadolu Hayat`in yuzde 20`si sirkete ait durumda. Sirket hisselerinin bu beklentiyle hareketlendigi belirtilirken, sigorta sektorundeki gelismelere paralel olarak gelecege yonelik beklentilerinin de oldukca olumlu oldugu kaydediliyor.
GORBON ISIL:Sirket ile ilgili onemli bir beklenti ve gelisme bulunmazken spekulatif olarak deger kazanmis olabilecegi soyleniyor.
DIGER SOYLENTILER
PETROL OFISI: Sirketin yakin zaman icerisinde bedelli ve bedelsiz sermaye artirimina gidecegi soyleniyor. Ote yandan ozellestirme kapsaminda olan sirketin ihalesi ve satilacagi fiyat seviyesi heyecanla bekleniyor.
YAPI KREDI BANKASI: Bnkanin uzun zamandir Turkcell`i ve Superonline`i halka arz etmasi bekleniyor. Borsa kulislerinde iki hafta icinde bankanin halka arz tarihlerini aciklayacagi konusuluyor. Ayrica diger bankalara gore daha avantajli oldugu ileri surulen sirketin, yakin zaman icinde yogun talebe bagli olarak iyi oranda prim yapacagi iddia ediliyor. Soylentilere gore yurtdisi fonlari banka hisselerini toplamaya baslamis. (PARA- -BORSAMARKET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.029 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.