Gecelik Repo Hizli Yukseldi.

01.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalarda, ozelliklefaiz ve doviz cephesinde ayin son gunu olmasinin da etkisiyle buyuk bir hareketlilik yasandi. Bono piyasasinda oranlar, bir puan kadar artarken, gecelik repo ve faizlerin 8-9 puan birden yukseldigi gozlendi. Bono piyasasinda en aktif islem goren 23 Agustos 2000 vadeli kagidin faizi. onceki gune gore bir puan kadar artarak yuzde 96.53`e yukseldi. Bonoda kapanisa dogru gelen bazi pozisyon amacli alimlarin da etkisiyle, bugun valorlu islemlerde, oranlarin dunku seviyesine geriledigi gozlendi. Merkez Bankasi`nin doviz satip piyasadan TL cekmesinekarsin bonodaki alimlar, birkac bankanin pozisyon amacli operasyonuna baglaniyor. Bono piyasasindaki sinirli islemlere karsin gecelik faiz ve repo oranlarin oldukca hareketli bir seyir izlemesi ise kaynaklaniyor. Merkez Bankasi verilerine gore, piyasa dun yaklasik 286 trilyon lira eksi rezervle acildi. Nakit sikisikligini dikkate alarak dun iki ayri repo ihalesi acma geregi duyan Merkez Bankasi, piyasaya bu yolla toplam 267 trilyonl ira verdi. Merkez Bankasi, interbankta da gunboyu piyasayi fonlamayi surdurdu. nakit sikisikligina bagli olarak gecelik repo oranlari, onceki gune gore 10 puan kadar artarak yuzde 76`nin uzerine yukseldi. Hazine`nin yilin son ceyregine iliskin ic borclanma program aciklamasini bekleyerek gunu geciren piyasalarda gecelik reponun, kapanista yuzde 90`lara kadar yukseldigi gozlendi. Doviz piyasasi, yine bankalarin yaklasan yil sonu nedeniyle acik pozisyon ayarlama islemlerinin de etkisiyle hareketliydi. Merkez Bankasi, dis borsalarda dusmesinin yanisira bankalarin taleplerini de karsilamak icin piyasaya dolar satti. Doviz interbankinda 460 bin liraya kadar gerileyen dolar, serbest piyasada da bin lira duserek, 460 bin 500 liradan satildi. Serbest piyasada mark ise 1900 lira birden artarak, 250 bin lirayi da asti ve 251 bin 500 liraya firladi. Faiz ve doviz cephesindeki hareketliligin borsada gozlendigini soylemek zor. Kucak capli al-satlarla gunu geciren borsa, dun 25 puan veya diger bir ifadeyle binde 4`luk bir kayipla 6 bin 71 puandan kapandi. Borsada belki olumlu sayilabilecek bir gelisme olarak, islem hacminin onceki gune gore biraz artarak, 82.8 trilyon lira duzeyinde gerceklesmesi gosterilebilir. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
996 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.