Garanti`nin Konsolide Kari 75.2 Trilyon.

22.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
GarantiBankasi`nin Osmanli Bankasi, United Garanti Bank International, Garanti Bank Moscow ve Garanti Leasing istiraklerini dahil ettigi 1997 konsolide bilancosunda toplam aktifler 1 katrilyon 640 tilyon 516 milyar TL`ye yukseldi. Garanti Bankasi ve istiraklerinin 1996`da 23.2 trilyon olan net kari yuzde 224 artarak 1997`de 75.2 trilyon liraya yukselirken, enflasyondan arindirilmis reel kar artisi yuzde 80 seviyesinde gerceklesti. Garanti Bankasi Genel Muduru Akin Ongor, 1997 konsolodi ebilancoda banka ve istiraklerinin toplam aktiflerinin 96`ya oranda yuzde 174 artarak 599.2 trilyondan 1.6 katrilyon liraya ciktigini belirtti. Bu oranin enflasyondan arindirilmis olarak ise yuzde 42`ye denk geldigini vurgulayan Ongor, alinan kredilerin de 164.5 trilyondan 529.8 trilyona yukseldigini kaydetti. 1997`de Hollanda`da kurduklari united Garanti Bank Int`in Duff and Phelps`den BBB- yatirim derecesi aldigini, 1998 basinda ucuncu kez gerceklestirdikleri kredi karti alacaklarinin sekuritizasyonu islemi ile 7 yil vadeli Amerikan devlet tahvil orani+ yuzde 0.97 faizle 275 milyon dolarlik kaynak sagladiklarini hatirlatan Ongor, 1997 ekiminde baslayan Acik Kart sayesinde simdiden 200 bini askin kisinin kredi karti sahibi oldugunu belirtti. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.