Fenerbahçe hisseleriyle kim oynuyor?

11.07.2008 - 14:16 | Son Güncelleme :

İki hafta boyunca soluksuz yükselen Fenerbahçe hisselerinde önceki gün başlayan kan kaybı hızlandı

İki hafta boyunca soluksuz yükselen Fenerbahçe hisselerinde <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349fener2.jpg" align="right" vspace="5">önceki gün başlayan kan kaybı hızlandı. Hisseler dün yüzde 10’a yakın düşerken şirketin piyasa değeri de 1 milyar 760 milyon dolara indi

MİLLİYET

Son iki haftada soluksuz yükselerek 2 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Fenerbahçe hisselerinde işler tersine döndü. Önceki gün 1 milyar 946 milyon dolar piyasa değeriyle dünyanın en değerli kulüplerini geride bırakan Fenerbahçe’nin hisseleri hızla düştü.

Çarşamba günü ikinci seansta tarihi 113 YTL seviyesini gören Fenerbahçe hisseleri, dün borsada art arda iki taban yaparak günü yüzde 9.47 kayıpla 86 YTL’den tamamladı. Hisseler ikinci seansta taban fiyat olan 86 YTL seviyesine gerilemesine karşın piyasada alıcı bulmakta zorlandı.

Borsa sınırlı düştü

Böylece, Fenerbahçe’nin piyasa değeri de 1 milyar 760 milyon dolar seviyesine geriledi. Zirveye göre Fenerbahçe hisselerinde son iki günde yaşanan kayıp ise yüzde 24’ü buldu. Dün borsada diğer spor kulüpleri olan Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş hisselerinin ise Fenerbahçe’de yaşanan bu büyük düşüşten etkilenmediği görüldü.

Trabzonspor hisseleri günü yüzde 0.69’luk kayıpla 14.30 YTL’den tamamladı. Beşiktaş hisseleri ise gün sonunda yüzde 1.19 yükselerek 2.55 YTL seviyesinden kapandı. Galatasaray hisseleri ise yüzde 1.44 artışla günü 141 YTL’den tamamladı.

Güne, Amerikan borsalarındaki yüzde 2’lik düşüşe çok az tepki vererek başlayan borsa, daha sonra gün içinde yurtdışı piyasalardaki bir miktar toparlanmayla birlikte 36 bin puan seviyesine kadar yükseldi. Ancak bu seviyede gelen kar satışlarıyla birlikte İMKB 100 Endeksi günü, dünkü kapanışının 28 puan altında 35.574 puan seviyesinden tamamladı.

‘Hissede yabancı operasyonu var’ iddiası

Yüzde 15’i halka açık olan Fenerbahçe Sportif hisselerinin takas dökümüne bakıldığında yabancı işlemlerinin ağırlıkta olduğu görülüyor. Halka açık kısmın yüzde 80’ini aşan, şirketin toplamının  da yüzde 10’una yaklaşan miktarda hissenin Deutsche Bank’ın takasında bulunması, Fenerbahçe Sportif’teki harekette yabancı hâkimiyeti olduğu izlemini güçlendiriyor.

Bunları yanı sıra daha önce Galatasaray’a yaptığı yatırımlar ve açtığı davalarla ismini duyuran QVT’nin şimdi de Fenerbahçe Sportif hisselerini topladığı iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise Fenerbahçe Sportif hisselerindeki son hareketlilikte Bulgaristan kökenli bir bankacının rol oynadığı, bu bankacının uluslararası bir yatırım fonunu yönettiği yönünde.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.