Eze Kahramanları Bısas`ta ıs Bankasi Genel Muduru Ersinozince,.

08.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ne yazik ki, ekonomide yasanan genel durgunluk ve ozellikle doviz faizlerinin geldigi nokta, Bisas gibi daha pek cok koklu kurulusu batirabilir"dedi. Tefeci Nesim Malki`yi oldurmeye azmettirdigi iddiasiyla aranan Bursali isadami Erol Evcil`in sahibi oldugu Eze Zeytin`e kredi kullandiran Is Bankasi`nin basi epey agridi. Mesleki gecmisi taze isadami Evcil`e kullandirdigi 140 milyon dolar krediyi geri alamayan Is Bankasi, Eze`ye el koyup, yaptigi yatirimlarla, zeytin piyasasina Fora adiyla girdi. Is Bankasi Yonetim Kurulu Eze`ye kredi acan Bursa Subesi Muduru Mehmet Ertas hakkinda sorusturma actirdi, donemin Genel Muduru Unal Korukcu ve Kredilerden Sorumlu Genel Mudur Yardimcisi Berhan Civelekoglu hakkinda da Ankara Mahkemeleri`nde dava acildi. Bu gelismeleri takip eden gunlerde Korukcu, Ertas ve Civelekoglu bankadan istifa ettiler. Ertas, Bursa`daki davadan gectigimiz gunlerde beraat etti, dava temyizde. Civelekoglu`yla ilgili olarak 5 yil hapis istemiyle acilan dava ise suruyor.Eze`de yollari kesisen bu iki eski Is Bankali simdi nerede? Bisas`ta... Haziran ayinda Bursa`daki fabrikasini kapatan isadami Muammer Agim`in yanindalar.Ertas yeni gorevine baslayali birkac ay oldu, ancak Civelekoglu`nun sirketteki tarihi gunlerle sayili. Is Bankasi`ndan emekliye ayrilan Civelekoglu, Bisas`tan once bir sure, Surmeli Grubu`nun satin aldigi Site Bank`in Yonetim Kurulu Baskanligini yuruttu. Bisas da, Eze gibi Is Bankasi`nin etegine yapismis vaziyette. Cunku bankaya 15 milyon dolar civarinda olan kredi borcunu odeyemiyor. Civelekoglu Eze olayinda, Is Bankasi adina Yonetim Kurulu karariyla kredi verendi. Bisas olayinda ise Is Bankasi`na aldigi krediyi geri odeyemeyen sirket kurtaricisi durumunda. Is Bankasi`nin karsisina Bisas`in Civelekoglu ve Ertas`la cikmasinin binbir yorumu yapilabilinir. Bu sorularin gelecegini bile bile ve de halen Eze davasi suren Civelekoglu`nu Finans Koordinatoru ilan eden Agim`in cesareti ise yorumsuz kalir. OZINCE`NIN YANITI anayinin yasamasiyla ilgili iyi niyeti bilinen Is Bankasi Genel Muduru Ersin Ozince, henuz Civelekoglu`nun Bisas`la ilgili olarak kendileriyle masaya oturmadigini soyluyor. Ayrica 100 bin ortagi olan bir bankanin, alacaklarinin da hic kimsenin sahsi davranisina bagli olmadiginin altini ciziyor.Bisas olayiyla, Eze arasindaki gorulen en onemli fark, Bisas`in patronu Muammer Agim`in Evcil gibi maceraya dayali bir is yasami olmadigi, 70 yillik gecmise uzandigi. Yine de Is Bankasi icin ortada tuhaf duran Agim`in sahsi servetini bu davanin disinda tutmasi, ev esyalarini bile leasing yoluyla almasi. Ayrica Is Bankasi`nin karsisina surpriz bir bicimde, Bisas yerine ikinci bir firma kurarak cikmasi. Anlasilan Bisas adini yasatmak icin b!iraz daha gayret Agim`a agir geldi.(SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.