Esin Çetinel; PUSULA

12.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA: DİRENCİNİ AŞAMADI Güne alışıldık biçimde yoğun alımlarla başlayan borsada çıkışın lokomotifi yine İMKB 30 hisseleri oldu. İlk seanstaki alımların etkisiyle borsa bileşik endeksi seans içinde bir ara 13 bin 368 puana kadar yükseldi. Bu aynı zamanda borsanın ana direnç seviyesi olması açısından önemliydi. Ve borsa beklendiği gibi bu seviyeden gelen kar amaçlı satışlarla düşüşe geçti. İkinci seans bir ara 12.761 puana kadar gerileyen borsa bileşik endeksi günü 135 puanlık düşüşle 12.874 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 1.04 düzeyinde gerçekleşti. Toplam işlem hacmi 2 Mayıs tarihinden bu yana en yüksek ikinci seviye olan 759.66 trilyon liraya ulaştı. Borsanın 13.300-13.400 puan aralığında kuvvetli bir direnci bulunuyor. Dün bu seviyeyi deneyen borsa talebin zayıflığı yüzünden satışlara yenildi. Borsada dün başlayan düzeltme hareketinin birkaç gün devam etmesi bekleniyor. Özellikle son haftalarda hızla değer kazanan İMKB 30 hisselerinde satış baskısının daha fazla hissedileceği görüşü hâkim.

FAİZ: REPO YÜKSELEBİLİR 2001 yılı bütçesine ilişkin olumlu beklentilerin yanı sıra Türkiye`ye gelen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor`s`un ziyareti de piyasalardaki olumlu havayı kuvvetlendirdi. Bu arada bugün yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin piyasada bir endişe bulunmaması da karamsarlığı ortadan kaldırdı. Bunun etkisiyle güne alıcılı başlayan bono piyasasında faiz oranları yarım puan civarında geriledi. Aktif bonoların faizi yüzde 37.5`lerin de altına indi. Ancak bu seviyelerde kâr amaçlı satışların arttığı gözlendi. Repo piyasasında ise mevcut seviyeler korundu. Gecelik repo faizleri ortalama yüzde 35`ler civarında gerçekleşti. Dün akşam saatlerinde 2001 yılı bütçesinin ana hatlarıyla da olsa ortaya çıkması piyasalar üzerindeki baskıyı daha da azaltması bekleniyor. Bono faizlerinin yüzde 37.5 seviyesindeki direncini yeniden test etme ihtimali kuvvetli görünüyor. Bu arada hafta sonuna doğru gerek dış borç geri ödemeleri, gerekse yüksek disponibilite ihtiyacı ve kamu maaş ödemelerine bağlı olarak repo faizlerinde bir miktar yükseliş yaşanabilir.

DÖVİZ: YİNE SAKİN Döviz piyasası dün de nispeten sakindi. Bankalar dolar almasına karşın euro`da satıcı oldular. Bankalar gün sonunda Merkez Bankası`ndan 37 milyon dolar alıp 48 milyon euro satış yaptı. Dış piyasalarda doların bir miktar gerilemesine bağlı olarak iç piyasada da dolar 500 liralık değer kaybıyla 671 bin 500 liraya indi. Mark ise pariteden aldığı destekle 700 liralık değer artışıyla 299 bin 700 liraya yükseldi. (RADİKAL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
994 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.