Esem Spor Giyim, 1998 Yilinda 24 Trilyon Lira Cirohedefliyor.

08.06.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Esem Spor Giyim Genel Mudur Osman Ayaz, 1998 yilinda toplam 24 trilyon 627 milyar lira ciro hedeflediklerini soyledi. Ayakkabi uretiminden 11 trilyon 294 milyar, tekstil uretiminden de 11 trilyon 841 milyar lira ciro hedeflediklerini belirten Ayaz, enflasyon rakami uzerinde buyume saglamak istediklerini ifade etti. 1998 yilinda tekstil urunu satislarinin, toplam satis icindeki payinin yuzde 48`e, ayakkabi satis oraninin ise yuzde 46`ya cikarilacagini belirten Ayaz, bu yil dolar bazinda 90 milyon 918 bin dolar ciro elde etmeyi planladiklarini kaydetti. Ayaz sozlerini soyle surdurdu `1998 yili yurtici ayakkabi satislarini gecen seneye oranla yuzde 100`un uzerinde artirmayi planliyoruz. Tekstil urunlerinde ise 36 milyon 476 bin dolar ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Yurtici satislarda toplam 82.1 milyon dolar ciro saglamak ve ayakkabinin cirosunu ikiye katlamak gibi stratejik bir hedefimiz var.` 1998 yili ve sonrasi icin promosyon giderleri konusunda bazi tedbirler aldiklarini belirten Ayaz, Turk Milli Takimi, Galatasaray, Fenerbahce haric, Besiktas ve Trabzonspor kulupleri ile anlasmayi yenilememe konusunda gorus birligine varildigini soyledi Ayrica 7 yildir surdurulen Streetball faaliyetlerinin 1998 yilinda yapilmayacagi belirtildi. Sirketin buradaki ana hedefinin yuzde 17`lerde olan satis giderlerini yuzde 14 ile yuzde 10 dolaylarinda tutmak oldugunu kaydeden ayaz, bunun bir yatirim sureci oldugunu ve bu yatirimin tamamlandigini ifade etti. Esem Spor Giyim`de ikinci bir halka arz faaliyetini 2000 yilindan once gerceklestirmeyi planladiklarini kaydeden Ayaz, bunun icin gerekli calismalara baslayacaklarini ve bu halka arzin agirlikli olarak yurtdisinda yerlesik yabanci yatirimcilara yonelik olacagini sozlerine ekledi. Ayaz, sozlerine soyle son verdi. `Ote yandan 70`e yakin Esem Shop konsepti olusturduk. Butun satis noktalarimizi A`dan Z`ye yeniledik. 1998 yili faaliyet giderlerimizde indirimlerimiz cercevesinde dolar bazinda ciddi azalmalar gorecegiz. 13.6 milyon dolar tutarindaki yatirimlarimizin 9.2 milyon dolari tamamlandi. Bu cercevede 1998 yili icinde 2.2 milyon dolarlik bir yatirim ongorumuz var. Bu yatirimlar ayakkabi uretimi, modernizasyon ve darbogaz giderme yatirimlarini kapsayacak. Ayrica tekstilde otomasyona donuk olarak ilave bir kesim yatirimi var. Halihazirda T-Shirt kesimi disarda yapiliyor. Butun kesimi artik ic bunyemize almak istiyoruz. Ayrica bilgi islem sistemleri ve otomasyon yatirimlarimiz da var.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.